tirsdag, 18 januar 2022 08:29

Nå er det flere kvinner enn menn som røyker

Skrevet av
Det er de eldste aldersgruppene som røyker mest, men for første gang er andelen kvinner høyer enn andelen menn. Det er de eldste aldersgruppene som røyker mest, men for første gang er andelen kvinner høyer enn andelen menn. Foto: Frank May / NTB

I 2021 er det for første gang flere kvinner enn menn som røyker. 9 prosent av norske kvinner røyker daglig, mot 6 prosent av menn.

Andelen som røyker, har de siste årene gått kraftig ned, men nedgangen har vært mindre markant hos kvinner enn hos menn. Det viser nye tall fra SSB.

I 2021 var det 8 prosent av befolkningen mellom 16 og 74 år som opplyste at de røyker daglig, en svak nedgang fra 2020 da andelen var 9 prosent.

– Personer i alderen 55–64 år røyker mest, selv om også andelen dagligrøykere i denne gruppen har sunket fra 2020, fra 17 til 14 prosent, sier førstekonsulent Sindre Mikael Haugen i SSB.

På den annen side går andelen som bruker snus daglig opp, fra 13 prosent i 2020 til 15 prosent i 2021. Her er kjønnsdelingen motsatt: Mer enn dobbelt så mange menn, 21 prosent, bruker snus daglig sammenlignet med kvinner, hvor 8 prosent snuser.

– Andelen daglige snusbrukere er nå på det høyeste den har vært noen gang. På ti år har andelen i befolkningen som bruker snus daglig nesten doblet seg, fra 8 til 15 prosent, sier Haugen i SSB.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa