tirsdag, 14 desember 2021 13:56

Magnus Carlsen kan ha spilt sitt siste VM i klassisk sjakk  

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Magnus Carlsen forsvarte sin VM-tittel for fjerde gang i Dubai, det blir kanskje ikke noen femte gang ifølge ham selv. Magnus Carlsen forsvarte sin VM-tittel for fjerde gang i Dubai, det blir kanskje ikke noen femte gang ifølge ham selv. Foto: Jon Gambrell / AP / NTB

Magnus Carlsen sier i et intervju med Unibet at han høyst sannsynlig har spilt sitt siste VM i langsjakk og at han ikke vil forsvare tittelen.

Magnus Carlsen (31) mer enn antyder at seieren over Jan Nepomnjasjtsjij (31) blir hans siste VM-match. Norges verdensmester vil trolig gi fra seg tittelen, skriver VG.

– For dem som regner med at jeg skal spille VM neste gang, så er sjansen der for at de blir skuffet, veldig stor, sier Carlsen til kompisen Magnus Barstad, som intervjuer ham i Dubai for Unibet..

Han åpner derimot opp for et å forsvare VM-tittelen for femte gang, men bare hvis Alireza Firouzja (18) blir motstander.

Den iranskfødte franskmannen må derimot først kvalifisere seg via Fides kandidatturnering. Den har vist seg som minst like tøff som en VM-duell. Åtte sjakkstormestere kjemper om å bli utfordrer.

Carlsen vil derimot ikke gi seg med sjakken hvis det skulle bli en annen utfordrer enn Firouzja.

– Nei, det er viktig for meg å si at jeg ikke tenker å legge opp sjakken. Jeg skal fortsette å spille sjakk, det gir meg masse glede. Allerede midt under VM her i Dubai begynte jeg å glede meg til at jeg skal spille VM i hurtig- og lynsjakk i romjula. Men VM har ikke vært så lystbetont hele veien.

– Jeg har hatt klart for meg det meste av året at denne VM-matchen skulle være den siste. Det betyr ikke så mye lengre som det gjorde en gang, sier Carlsen i intervjuet.

NTB

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa