mandag, 29 november 2021 08:13

Mann dømt etter å ha skutt prostituert gjennom dør

Skrevet av
En mann er i Buskerud tingrett dømt til seks og et halvt års fengsel etter å ha skutt med hagle mot døren til en prostituert kvinne i Drammen natt til 1. januar i år. En mann er i Buskerud tingrett dømt til seks og et halvt års fengsel etter å ha skutt med hagle mot døren til en prostituert kvinne i Drammen natt til 1. januar i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

En 24 år gammel mann er i Buskerud tingrett dømt til seks og et halvt års fengsel for drapsforsøk på en kvinne natt til 1. januar i år.

Motivet for ugjerningen var ifølge mannen at han følte seg svindlet etter å ha kjøpt seksuelle tjenester av kvinnen, skriver Drammens Tidende.

Nødetatene fikk natt til 1. januar melding om at det ble avfyrt skudd mot en leilighet i Tordenskiolds gate rundt klokken 5 på morgenen. Et par timer senere ble en mann i 20-årene pågrepet etter at han ringte til politiet og meldt seg.

Mannen skjøt fem skudd gjennom døren til leiligheten, og en rumensk kvinne i 40-årene ble truffet av ett av skuddene og ble liggende på sykehus i en uke etterpå. Retten mener det er rene tilfeldigheter og flaks at kvinnen ikke ble drept.

– All den tid han skjøt med hagle på kloss hold var han også bevisst på at han sikkert eller mest sannsynlig kom til å drepe. Det er kun tilfeldig at forsøket ikke ble fullbyrdet, heter det i dommen.

Mannen må i tillegg til fengselsstraffen betale den rumenske kvinnen 150.000 kroner i oppreising, og nærmere 50.000 kroner for å erstatte et brystimplantat.

Mannens forsvarer, Martin Smith, sier til Drammens Tidende at hans klient mener det var feil å dømme ham for drapsforsøk og han vil vurdere en anke.

– Han holdt det ikke sannsynlig at noen kunne bli drept, i og med at han skjøt gjennom en lukket dør, sier Smith.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa