søndag, 14 november 2021 21:41

Østerrike har godkjent «lockdown» for uvaksinerte

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Fra og med mandag må uvaksinerte østerrikere holde seg hjemme med mindre de skal på jobb, til legen eller på butikken, bestemte landets regjering søndag.

Den nasjonale nedstengningen for uvaksinerte ble varslet av statsminister Alexander Schallenberg på et pressemøte fredag. Søndag ble den godkjent av regjeringen.

Nedstengningen trer i kraft mandag og innebærer at uvaksinerte kun får forlate hjemmene sine hvis de skal på jobb, til legen eller handle nødvendige varer. Det er også tillatt å gå ut for å trekke frisk luft.

Barn under 12 år er unntatt fra reglene.

Kan få bøter

Regjeringen har også bestemt at det vil bli utført tilfeldige kontroller for å sjekke at reglene blir fulgt. Regelbrudd kan bli straffet med bøter opp til 1.450 euro, tilsvarende nesten 14.500 norske kroner.

Statsminister Schallenberg har uttalt at landets delstater står fritt til å innføre enda strengere retningslinjer hvis det trengs.

Han sier at avgjørelsen om nedstengning for uvaksinerte ikke har vært lett.

– Med den vaksinasjonsgraden vi nå ser, vil vi bli fanget i en ond sirkel av nye smittetilfeller, sa Schallenberg søndag.

Stadige smitterekorder

Kun 65 prosent av landets befolkning er vaksinert. Samtidig settes det nye smitterekorder nesten daglig. Søndag ble det registrert over 13.000 nye smittetilfeller i landet.

De siste sju dagene har smittenivået ligget på 814,6 tilfeller per 100.000 innbyggere. Hvis man kun ser på uvaksinerte, er det tilsvarende tallet 1.400 per 100.000.

Nedstengningen vil i første omgang vare i ti dager og omfatter rundt to millioner innbyggere.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa