fredag, 05 november 2021 11:05

Tysklands president til Utøya

Skrevet av
Tysklands president Frank-Walter Steinmeier hans kone Elke Büdenbender og statsminister Jonas Gahr Støre med sin kone Marit Slagsvold på omvisning i Munch-museet. Tysklands president Frank-Walter Steinmeier hans kone Elke Büdenbender og statsminister Jonas Gahr Støre med sin kone Marit Slagsvold på omvisning i Munch-museet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB  

Tysklands president Frank-Walter Steinmeier åpnet sitt to dager lange besøk i Norge med en tur til Munch-museet. Fredag går turen til Utøya.

Sammen med Steinmeier og statsminister Jonas Gahr Støre var ektefellene Elke Büdenbender og Marit Slagsvold på omvisning i det nyåpnede museet i Bjørvika.

– Munch var jo en kunstner med sterke bånd til Tyskland, som mange andre kunstnere i Norge, sa Støre til presidenten under en felles pressekonferanse tidligere.

Steinmeier kvitterte med å gratulere Støre som statsminister, tre uker etter regjeringsskiftet.

Fredag reiser de to til Utøya, og Steinmeier uttrykte beundring for hvordan Norge taklet angrepet for ti år siden.

– De vil ikke tillate at terror ødelegger verdier som demokrati, frihet og solidaritet, sa han. Presidenten påpekte også at utnevnelsen av to overlevende fra Utøya-angrepet som statsråder er et uttrykk for demokratiets styrke.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa