torsdag, 21 oktober 2021 14:12

Norsk elitehockey har fått nytt superverktøy

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Norsk Elitehockey har nå implementert Wisehockey sports analytics-plattformen i hele ligaen. Storhamar har allerede prøvd ut systemet i lang tid.Helautomatisk sanntids sportsanalyse tjener ikke bare coaching og spillerutvikling, men gir også en helt ny sportsopplevelse. Sanntidsdata gjør arenaer mer attraktive for publikum. I tillegg muliggjør Wisehockeys sanntids API nye tjenester på alt fra TV til mobilapper.

Data produsert av Wisehockey tas ikke bare til arenaer, men også til TV -sendinger, spill og mobiltjenester. Nå er det mulig å introdusere funksjoner som visuell sammenligning mellom lag og spillere for det større publikumet, eller tilby dyptgående analyser til profesjonelle og ishockeyanalytikere.

- Det unike, fullt automatiserte sanntids-API-et har muliggjort en ny type dialog med fans. Du kan dele kveldens hendelser umiddelbart, ikke dagen etter. Du kan bruke alle moderne digitale metoder, som også vil være nøkkelen til å nå ut spesielt til unge tilskuere. For eksempel gir den avanserte plattformen til The Fan Group i Norge et interaktivt medium for å betjene fanbasen, sier salgssjef i Wisehockey Ltd, Miska Kuusisto.

Teknologien gir trenere nye superverktøy

shotmap

Den helautomatiserte sanntidsanalyseplattformen gjør det mulig å spore spilldetaljer som har vært vanskelige eller umulige å samle og analysere før. Data behandles også automatisk til et visuelt, lettfattelig format, inkludert automatisk videoklipp av alle spillhendelser. Dette gir nye verktøy for coaching og spillerutvikling for en dypere forståelse av spillet.

For eksempel består statistikken over forventede mål (xG) av automatisert analyse av dusinvis av mengder i sanntid. Modellering er basert på titusenvis av skudd og millioner av spillhendelser.

- Å ta Wisehockey til den norske Fjordkraftligaen viser at den finjusterte plattformen lett tilpasser seg nye miljøer. Med denne utviklingen får ishockeypublikummet nye tjenester. Smart puckteknologi forsterker posisjonen til norsk ishockey både profesjonelt og når man konkurrerer om publikums tid mellom andre idretter og fritidsaktiviteter, sier administrerende direktør i Wisehockey Ltd Tomi Mikkonen.

Med norsk elitehockey dekker Wisehockey-plattformen hele tre profesjonelle ligaer. Systemet har blitt brukt allerede i den internasjonale KHL og den finske hockeyligaen. I tillegg brukes Wisehockey på arenaer som Vierumäki Olympic Training Center, hjemmet til Finlands nasjonale ishockeylag.

Wisehockey Ltd tilbyr automatisert sanntidsanalyse også for andre sporter. Wisesports fotballanalyseplattform har blitt brukt i over et år på arenaer som Eerikkilä Training Center hos Fotballforbundet i Finland.

Sist redigert torsdag, 21 oktober 2021 14:19
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa