mandag, 06 september 2021 09:45

Ringerikskraft Nett blir Føie

Skrevet av
Ansatte i nettselskapet. Fra venstre Jan-Erik Brattbakk, Irina Pirozhinskaia, Morten Sjaamo og Ina Haug Ansatte i nettselskapet. Fra venstre Jan-Erik Brattbakk, Irina Pirozhinskaia, Morten Sjaamo og Ina Haug

I desember 2021 bytter Ringerikskraft Nett navn til Føie. Årsaken til navneendringen er et nytt myndighetskrav der nettselskap i et energikonsern ikke lenger kan ha samme eller lignende navn som morselskapet og annen virksomhet i konsernet.

Føie for fremtiden

Føie kommer fra «føye» som betyr å sette sammen, passe inn i hverandre eller samle til en helhet. Føie gir et godt bilde på strømnettet som er tett sammenvevd på kryss og tvers, og føyer oss alle sammen i en elektrisk hverdag.
– Vi vet at behovet for strøm vil øke i tiden som kommer. Derfor er det viktig at vi jobber for å både øke kapasiteten, men også finner nye, kreative måter som vi kan bruke kraft på. Tanken er at vi skal føye sammen tradisjon og utvikling, og koble sammen dagens situasjon med fremtidige behov, forteller daglig leder Jan-Erik Brattbakk.

Bytter navn for å tydeliggjøre forskjellene

I dag finnes det mange nettselskap og energiselskaper i Norge som har samme eier, navn og logo. For kundene kan det være forvirrende å forstå forskjellen mellom et nettselskap og den øvrige konkurranseutsatte virksomheten.
For å forsøke å fjerne denne forvirringen har Reguleringsmyndighet for energimarkedet (RME) bestemt at nettselskap i energikonsern ikke lenger kan ha samme navn eller visuelt uttrykk. Dette gjelder altså ikke bare Ringerikskraft Nett, men vil gjelde alle norske nettselskap i samme situasjon fra 1.1.2022.
– Vi ansatte har vært involvert gjennom hele navneprosessen, og vi føler at vi har fått være med på reisen med å forme hvordan vår arbeidsplass vil vises frem. Det blir jo selvfølgelig rart å legge bort Ringerikskraft-navnet som har vært med oss så lenge, men det viktigste er ikke navnet, men at vi kan fortsette med vårt meningsfulle samfunnsoppdrag med å levere strøm til Hole, Nore og Ringerike, sier Morten Sjaamo, leder for driftssentral og beredskap i Ringerikskraft Nett.
Selv om nettselskapet bytter navn vil de fortsatt være en del av Ringerikskraft-konsernet som er eid av Ringerike, Hole og Nore og Uvdal kommuner og KLP.

Liten praktisk betydning for kundene

– For kundene våre vil navnebyttet ikke ha noen større praktisk betydning. Du må forholde deg til et nytt navn, og vil få informasjon om for eksempel strømstans og nettleie fra Føie istedenfor fra Ringerikskraft Nett. Men vi kommer fortsatt til å være de samme menneskene på jobb, og uansett om det er Ringerikskraft Nett eller Føie du møter kan du være sikker på at vi står på for å levere den strømmen du trenger både i dag og i fremtiden, sier Brattbakk.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa