søndag, 05 september 2021 10:35

FHI advarer: Flere smittes av forkjølelsesvirus

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Et smittsomt forkjølelsesvirus sprer seg over landet. Folk i alle aldre får hoste og feber. Symptomene kan ligne på korona, men går fort over. Et smittsomt forkjølelsesvirus sprer seg over landet. Folk i alle aldre får hoste og feber. Symptomene kan ligne på korona, men går fort over. Illustrasjonfoto: Cornelius Poppe / NTB

Et smittsomt forkjølelsesvirus sprer seg over landet. Folk i alle aldre får hoste og feber, ifølge FHI.

Såpass mange blir forkjølet med rhinoviruset nå, at Folkehelseinstituttet (FHI) kommenterte det i sin siste ukerapport – som egentlig handler om korona. Ifølge FHI er forekomsten av forkjølelsessymptomer økende.

Vaksinen mot sesonginfluensa blir sendt ut til kommunene første uken av oktober I fjor gikk kommunene tomme for influensavaksine, men i år skal det være nok til alle som ønsker å ta vaksinen, skriver Aftenposten.

FHI anslår at det i snitt dør omtrent 900 personer i året som en konsekvens av influensa.

– Tallet kan variere mellom 200 og 2.000 avhengig av hvilke virus som dominerer utbruddet. I tillegg estimerer vi i snitt 5.000 innleggelser i sykehus med influensa per sesong, sier Kjersti Rydland, som er seniorrådgiver ved avdeling for smittevern og vaksine ved FHI.

De siste årene har det vært lite influensa i Norge. Det betyr at vi ikke er blitt utsatt for influensavirus som har kunnet booste immuniteten vår. Det betyr at den enkelte derfor kan få en kraftigere influensainfeksjon.

– I tillegg er det mange yngre som aldri har vært utsatt for influensa tidligere, og flere vil bli syke totalt sett enn det vi er vant med, sier Rydland.

Sist redigert søndag, 05 september 2021 10:42
NTB

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa