søndag, 29 august 2021 08:37

MDG vil droppe Ringeriksbanen

Skrevet av
Toget herfra og til Oslo skal ta fire timer, mener MDG, som vil benytte raskere tog på Bergensbanen. Toget herfra og til Oslo skal ta fire timer, mener MDG, som vil benytte raskere tog på Bergensbanen. Foto: Marit Hommedal / NTB

MDG ønsker at togturen mellom Bergen og Oslo skal ta fire timer, men vil droppe Ringeriksbanen som kan kutte reisetiden med en time. Nå protesterer SV.

I dag tar en togtur fra Bergen til Oslo mellom 6,5 og 7,5 timer, avhengig av når på døgnet man reiser, skriver Bergens Tidende.

MDGs valgløfte til Hordaland som de presenterte i Bergens Tidende forrige uke , var ifølge avisen «av den tydelige sorten». Partiet lover å kutte reisetiden med tog til Oslo til under fire timer ved å starte byggingen av ny jernbane mellom Arna, Stanghelle og Voss.

En ny bane til Voss kan kutte reisetiden fra Bergen i overkant av en halvtime. Dermed gjenstår det nesten to timer før man nærmer seg MDGs valgløfte.

MDG vil ikke bygge Ringeriksbanen, som er en ny jernbaneforbindelse mellom dagens stasjoner i Hønefoss og Sandvika. Det vil gjøre Bergensbanen 60 kilometer kortere og kutte reisetiden mellom Oslo og Bergen med cirka 50 minutter. Bakgrunnen for motstanden er at traseen går gjennom våtmarksområder.

I stedet vil MDG ha en ny trasé over Nittedal, som ifølge partiet vil kutte reisetiden med cirka en time. I tillegg vil partiet satse på raskere tog.

SVs andrekandidat i Hordaland, Sara Bell, legger ikke skjul på at det er et dilemma for SV at traseen skal gå gjennom våtmarksområdene, men hun er tydelig på hvilke konsekvenser MDG-alternativet kan få:

– Forslaget vil utsette forkortingen av Bergensbanen i årevis, eller kanskje for alltid, mener hun.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa