mandag, 23 august 2021 08:11

Sykepleier anmeldt for journalsnoking

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

En sykepleier ved Sykehuset Levanger er anmeldt for å ha snoket i journalen til en kollega etter en gynekologisk undersøkelse.

Nå beklager sykehusdirektøren, skriver Trønder-Avisa.

Da kvinnen, som selv er ansatt ved sykehuset, ble pasient i forbindelse med svangerskap var hun inne til flere kontroller og undersøkelser i forkant av fødselen. Snokingen i journalen hennes ble gjort etter at hun hadde vært på en gynekologisk undersøkelse.

Kvinnen oppdaget snokingen da hun begjærte innsyn i loggen til sin egen journal. Der kom det fram at en sykepleier hadde gått gjennom samtlige journalnotater siden 2004.

Hun hadde på forhånd bedt om at den aktuelle sykepleieren ikke skulle ha noe med hennes pasientforløp å gjøre og heller ikke få informasjon om henne som pasient.

– Det føles som et digitalt overgrep, og det gjør noe med meg. Etter at jeg oppdaget dette har jeg vært veldig preget av det som skjedde, sier hun til Trønder-Avisa.

Sykehusdirektør Tor Åm i Helse Nord-Trøndelag sier han ønsker å beklage overfor pasienten og sier han er lei seg for at sykehuset ikke i tilstrekkelig grad har etterkommet hennes ønsker og fulgt opp saken slik hun forventet. Han ønsker ikke å si noe om hva slags reaksjoner journalsnokingen har ført til for den ansatte.

NTB

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa