søndag, 22 august 2021 21:24

Prinsesse Ingrid Alexandra har fått påvist koronavirus

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Prinsesse Ingrid Alexandra har fått påvist koronavirus. Prinsesse Ingrid Alexandra har fått påvist koronavirus. Foto: Lise Åserud / POOL / NTB

Prinsesse Ingrid Alexandra (17) har testet positivt for koronavirus. Hun er isolert hjemme på Skaugum.

– Den øvrige kronprinsfamilien har også blitt testet, men har ikke avlagt positive prøver, skriver kongehuset i en pressemelding søndag kveld.

Assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved slottet sier til NTB at de har ingen kommentarer utover det som står i pressemeldingen.

Avlyser arrangementer

Som følge av smittetilfellet utsetter kronprins Haakon mandagens planlagte besøk til UngInvest i Modum. Kronprinsen vil heller ikke delta under debarkeringen av kongeskipet Norge samme dag.

Kronprinsparet utsetter også markeringen av 20-årsjubileet for Kronprinsparets fond som skulle funnet sted på Skaugum onsdag.

Første kjente tilfellet

Dette er det første kjente koronatilfellet i den norske kongefamilien.

I november i fjor ble kongeparet satt i koronakarantene etter at en ansatt på slottet fikk påvist koronaviruset, men begge to testet negativt.

Prinsessen går på studiespesialiserende linje ved Elvebakken videregående skole i Oslo. Hun er nummer to i arverekken til den norske tronen etter sin far, kronprinsen.

Det er ikke kjent om den 17 år gamle prinsessen er koronavaksinert. Kongeparet er fullvaksinert med to doser Moderna-vaksine, som de fikk i januar og februar, mens kronprins Haakon og ti andre ved kongehuset er blant det samfunnskritiske nøkkelpersonellet som regjeringen prioriterte i vaksinekøen i mai måned.

Korona i andre kongehus

Også andre lands kongehus har fått kjenne pandemien på kroppen. Allerede i mars i fjor ble det kjent at den britiske tronarvingen, prins Charles, hadde testet positivt for koronaviruset. I november fikk BBC opplyst at også hans sønn, prins William, hadde vært smittet på omtrent samme tid som sin far.

I mars i år opplyste det svenske kongehuset at kronprinsesse Victoria og prins Daniel hadde fått påvist koronasmitte. I november i fjor ble også prins Carl Philip og prinsesse Sofia satt i koronakarantene etter positive tester.

I Danmark testet den 15 år gamle prins Christian positivt for viruset i desember i fjor. Han er den eldste sønnen til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa