onsdag, 18 august 2021 20:04

150 afghanere i Norge har utreiseplikt til Afghanistan

Skrevet av
Rundt 150 personer i Norge hadde utreiseplikt til Afghanistan da norske myndigheter midlertidig stanset tvangsreturer til landet. Rundt 150 personer i Norge hadde utreiseplikt til Afghanistan da norske myndigheter midlertidig stanset tvangsreturer til landet. Foto: AP / Rahmat Gul / NTB

Rundt 150 personer i Norge hadde utreiseplikt til Afghanistan da norske myndigheter midlertidig stanset tvangsreturer til landet fram til 15. september.

21. juli besluttet Utlendingsnemnda (Une) og Utlendingsdirektoratet (UDI) å stanse tvangsreturer til Afghanistan fram til 15. september. Politiets utlendingsenhet (PU) opplyser til Dagsavisen at rundt 150 afghanske borgere hadde utreiseplikt til Afghanistan da den midlertidige stansen ble innført.

Antallet inkluderer personer som har fått avslag på søknad om beskyttelse (asyl), men også enkelte utvisningssaker og enkelte tilbakekallssaker.

Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas) mener norske myndigheter må forlenge den midlertidige stansen av tvangsreturer.

– Med alt som har skjedd den siste tiden, er det åpenbart at man må forlenge denne fristen. Det blir selvfølgelig også aktuelt å se på sakene på nytt siden situasjonen i Afghanistan har endret seg, sier generalsekretær Pål Nesse i Noas.

Une opplyser at de følger nøye med på den politiske og sikkerhetsmessige situasjonen og utviklingen i Afghanistan.

– Alle saker som kan resultere i at klageren får et vedtak som medfører utreiseplikt til Afghanistan, er nå stilt i bero. Innen 15. september vil Une på ny ta stilling til om utreiseplikten til Afghanistan fremdeles skal suspenderes, eller om suspensjonen skal oppheves og saksbehandlingen gjenopptas, opplyser avdelingsleder Ingun Halle i Une.

 

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa