torsdag, 12 august 2021 13:31

Aurora fra Røyse kjemper om å bli fremtidens landslagsspiller

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(2 Stemmer)
Aurora fra Røyse kjemper om å bli fremtidens landslagsspiller Foto: Mats Lønne

Aurora Jakobsen fra IL Holeværingen har den siste uken knivet med jevnaldrende jenter i alderen 14-15 år, for å overbevise Norges Fotballforbund om at hun er en av fremtidens landslagsspillere som kan bidra til at norske landslag kan kvalifisere seg til de store mesterskapene.

– For meg betyr det veldig mye å være med på Equinor Talentleir, de som er her er de beste fra hele Norge på vårt årskull, sier Aurora Jakobsen.

Koronasituasjonen gjorde at det også i år var usikkert om talentleiren som er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen kunne gjennomføres. Men heldigvis fikk NFF på plass et strengt smittevernsregime som har gjort at de mest talentfulle fotballjentene i 2006 og 2007-årgangen har kunne møtes og trene sammen på Urædd sitt treningsanlegg i Porsgrunn.

 Viktig å gi de beste spillerne et godt tilbud

Gjennom året har NFF en rekke tiltak for de spillerne som er gode nok til å være en del av Equinor Landslagsskole, og leiren i Porsgrunn er en viktig samling for å kunne utvikle spillerne som kan spille på J15-landslaget både i år og neste år.

 − Det er utrolig godt at pandemien ikke satte en stopper for jentenes talentleir. Vi har samarbeidet med NFF om utviklingen av unge fotballspillere i over ti år, og vi vet at samlinger som den i Porsgrunn gir talentfulle spillere muligheten til å måle krefter med likesinnede. Vi tror at Aurora Jakobsen fra Holeværingen som deltok på årets leir får motivasjon til å yte det lille ekstra for å utvikle seg videre som fotballspiller, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.  

Kan få spille med flagget på brystet

I alt deltok over 90 jenter i alderen 14 og 15 år på leiren. Til stede var J15-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som kniver om å bli aktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14. At det gror godt blant jentene i norsk fotball er utvilsomt og før pandemien bet de yngre landslagene godt fra seg i møter med andre nasjoner.

− Det å kunne møtes og drive skikkelig treningsarbeid i en gruppe med mange gode spillere er noe av nøkkelen for å kunne utvikle talentet sitt videre. Leiren i år holdt et høyt nivå og vi hadde noen av landets ypperste trenere på plass for å kunne gi Jakobsen og de andre jentene den matchingen de fortjente. Forhåpentligvis vil vi se mange av disse spillerne på landslagene våre i årene fremover, sier Håkon Grøttland som er ansvarlig for spillerutvikling i NFF.  

− Mine største drømmer er å bli verdens beste fotballspiller og spille på det norske landslaget. Jeg har veldig lyst til å representere Norge, sier Jakobsen.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa