torsdag, 12 august 2021 09:38

Travtreneren Trond Anderssen er død

Skrevet av
Trond Anderssen (t.h.) har vært et kjent trenerfjes i norsk travsport i en årrekke. Her er han avbildet i 2003. Trond Anderssen (t.h.) har vært et kjent trenerfjes i norsk travsport i en årrekke. Her er han avbildet i 2003. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Den profilerte travtreneren Trond Anderssen (59) tapte kampen mot kreften og døde natt til onsdag.

Anderssen har trent flere store travhester, og sa da det ble kjent at han hadde lungekreft med spredning tidligere i år, at han ville tilbake til treneryrket. Slik gikk det ikke.

Trav- og Galopp-Nytt melder at Anderssen døde på Ringerike sykehus natt til onsdag.

– Som fagmann er han en av Norge beste gjennom alle tider. Fra han vanket på Bjerke i tenårene og fikk klengenavnet «Bullern» etter Kriterie-vinneren Bull’s Eye som han var oppasser for. Via hobbytrening ved siden av annen jobb, til fullskala travtrener med over 100 hester på stallen. Trond har gått hele løypa, og satt digre spor etter seg, skriver travbladet i et minneord.

– Vi har mistet en av våre fremste utøvere. Med sitt gode humør og lune personlighet var Trond Anderssen en fremragende ambassadør for norsk travsport i inn- og utland. Han etterlater seg et stort tomrom som det vil være umulig å tette, sier generalsekretær Svein Morten Buer i Det Norske Travselskap.

Nyheten om dødsfallet slås også opp i Sverige, der Expressen blant annet skriver at travsporten er i sorg.

Anderssen har i en årrekke vært en av norsk travsports mest markante topptrenerne. Han har blant annet trent kjente hester som Yarrah Boko og Thai Tanic.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa