tirsdag, 10 august 2021 14:42

Nye regler for å øke brannsikkerheten på campingplasser

Skrevet av
Nye regler for å øke brannsikkerheten på campingplasser Illustrasjonsfoto: Pixabay

Regjeringen vil bidra til mer brannsikre og tryggere campingplasser. Nå sendes forslag til forskriftskrav om inndeling av campingplasser i parseller og etablering av branngater på campingplassene på høring.

På mange campingplasser står campingvognene tett. Det kan føre til at en brann sprer seg raskt, og til at brannvesenet ikke kommer frem dersom det begynner å brenne.

For å øke brannsikkerheten på norske campingplasser vil regjeringen innføre krav om parsellinndeling og etablering av branngater. Målet er å hindre brannspredning på campingplasser, og sikre tilgang for brannvesenet og andre nødetater. Ved å dele campingplasser inn i avgrensede parseller, med branngater imellom, kan man forhindre at brann sprer seg til andre deler av campingplassen, eller til områdene utenfor.

I regjeringens forslag skal parsellene ha et grunnareal på maksimalt 1200 kvadratmeter. Branngatene mellom parsellene skal være minst åtte meter brede. Krav om parsellinndeling og etablering av branngater vil gjelde for nye tiltak, slik som nyetableringer, utvidelser, oppgraderinger og andre vesentlige endringer av og på campingplassen. Forslaget får med andre ord ikke tilbakevirkende kraft.

Forskriftsbestemmelsen skal virke sammen med, og tre i kraft samtidig som, krav til fire meters avstand mellom campingenheter på campingplasser. Samlet vil endringene bidra til et enklere regelverk og økt brannsikkerhet. De nye kravene trer i kraft 1. januar 2022.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa