lørdag, 31 juli 2021 09:37

Ektepar siktet for grov tvang – fengslet i fire uker

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Politiet har utvidet siktelsen mot et ektepar i Hallingdal som nå er siktet for grov tvang mot en kvinne. Begge er nå varetektsfengslet på nytt.

Det eldre ekteparet ble varetektsfengslet i to uker 13. juli, siktet for tvang. Tirsdag ble varetektsfengslingen forlenget med to uker i Buskerud tingrett, melder Hallingdølen.

– Politiet har utvidet siktelsen, og mener det er skjellig grunn til mistanke om grov tvang overfor den fornærmede, sier politiadvokat i Sørøst politidistrikt, Eirik Hassel.

Ekteparet er siktet etter paragraf 252 i straffeloven , som omhandler grov tvang. Brudd på denne straffebestemmelsen kan gi fengsel i inntil seks år.

Paret er varetektsfengslet med brev- og besøksforbud på grunn av faren for bevisforspillelse. Ifølge politiadvokat Hassel nekter de straffskyld. Ingen av de to forsvarerne Anders Green og Thea Vattøy Kristensen kan kommentere saken overfor Hallingdølen.

Det var søndag 11. juli politiet slo til mot parets bolig i Hallingdal. Bakgrunnen for politiaksjonen var en bekymringsmelding fra den fornærmede kvinnens familie. Ifølge politiet har en kvinne bodd hos ekteparet i flere måneder. Etter aksjonen for snart tre uker siden ble kvinnen tatt hånd om av helsevesenet.

Politiet har ikke ønsket å kommentere hva slags tvang kvinnen skal ha blitt utsatt for.

NTB

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa