fredag, 23 juli 2021 15:55

11 nysmittede fredag - resultat av festing

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Det er i dag, fredag 23.07.21 frem til kl.15, meldt om ytterligere 11 nysmittede i Ringerike kommune og totalt er det nå avdekket 56 nysmittede i kommunen siden mandag.

I dag er smittebelastningen uttrykt pr 100.000 for de siste to ukene 190/100.000. Det er en betydelig økning fra uken før, da det tilsvarende tallet var 7/100.000.

De fleste, mer enn 90 % av de smittede, er i aldersgruppen 16-25 år og alle er knyttet til private sosiale sammenkomster og fester i dagene 15.-18. juli 2021.

Varsle dine nærkontakter

Smittesporingsarbeidet er svært omfattende og kommunen har satt inn ekstra ressurser. Det er til nå identifisert mer enn 600 nærkontakter, men kommunen har ikke kapasitet til å kontakte alle. De prioriterer derfor å ringe til de som er bekreftet positive for å kartlegge og gi informasjon om smitte og utbruddshåndtering. Man ber også alle som er bekreftet positive om å informere sine nærkontakter, oppfordre dem til teste seg og å gå i karantene.

Samtidig ber vi alle som har deltatt i de aktuelle sosiale sammenkomster og fester om å bidra til å begrense smittespredning.

Vært på fest? Test deg!

Vi ber alle ungdom som har vært på fest eller annen sosial sammenkomst, er nærkontakter eller har symptomer om å teste seg. Oppfordringen gjelder uansett om du er vaksinert eller tidligere har hatt covid-19 infeksjon.

Du kan bestille en test via kommunens hjemmeside, og da vil du få en sms med tidspunkt (det vil bli på hverdager).

Vi åpner samtidig - med bistand fra Røde Kors - for drop-in-testing (uten timebestilling) på vår teststasjon i sentrum denne helgen.

Drop-in- testing er åpen for ungdom som har symptomer eller er nærkontakter, uansett vaksinestatus. Dere kan møte opp uten timebestilling ved kommunens teststasjon i Storgata 11, inngang fra Norderhovsgata, lørdag 24. og søndag 25.juli fra kl.13-15.

Har du spørsmål, kan du sende en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Reisende som trenger test som følge av inn- eller utreise henvises i denne og neste uke til testing i private institusjoner.

Utsett festen med vennene

For å bremse smittespredningen i ungdomsmiljøet et det nødvendig at alle bidrar til å begrense sin aktivitet og antall kontakter i den kommende uken. Vi anbefaler derfor sterkt at fester og andre sosiale sammenkomster begrenses, også vors- og nachspiel avlyses i denne helgen og i uken som kommer. Det gjelder særlig i ungdomsmiljøene.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa