mandag, 05 juli 2021 08:06

Dagbladet: PST skal ha funnet nye bevis mot Bertheussen

Skrevet av
Laila Anita Bertheussen under domsavsigelsen i Oslo tingrett i januar. Laila Anita Bertheussen under domsavsigelsen i Oslo tingrett i januar. Tegning: Esther Bjørneboe / Pool / NTB

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har fortsatt etterforskningen mot trusseldømte Laila Anita Bertheussen og blant annet funnet nye overvåkingsopptak, ifølge Dagbladets kilder.

Politiet skal ha fått rekonstruert videoopptak som tidligere var slettet, skriver Dagbladet , som viser til anonyme kilder.

PST skal ha fortsatt etterforskningen mot Bertheussen etter at hun i januar i år ble dømt for angrep mot demokratiet og trusler mot sin egen samboer, daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), ifølge avisa.

Saken er anket til Borgarting lagmannsrett, men 22. juni ble det kjent at retten ikke vil behandle skyldspørsmålet, men kun straffeutmålingen.

De nye bevisene skal ikke tale til Bertheussens fordel, ifølge Dagbladets kilder. De vil imidlertid ikke ha noen betydning for ankesaken, da bevisene ikke ble oversendt Borgarting lagmannsrett før ankeutvalget behandlet saken.

PST vil ikke kommentere opplysningene.

Bertheussens forsvarer John Christian Elden sier til Dagbladet at hans klient ikke er kjent med noe materiale fra PST som endrer hennes oppfatning av at dommen mot henne er uriktig. Han mener det er uheldig at Bertheussen ikke får tiltalen behandlet av lagmannsretten.

– Det er en FN-beskyttet menneskerettighet å få anket skyldspørsmålet i alvorlige straffesaker, og da bør ikke Norge bryte dette med åpne øyne, sier Elden.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa