onsdag, 23 juni 2021 07:39

Mæland ikke fornøyd med politiets pengeinnkreving

Skrevet av
– Politiet har vært budsjettvinner hvert eneste år, og da må vi forvente at de også håndterer økonomisk kriminalitet på en bedre måte enn de har gjort de siste årene, sier justisminister Monica Mæland (H). – Politiet har vært budsjettvinner hvert eneste år, og da må vi forvente at de også håndterer økonomisk kriminalitet på en bedre måte enn de har gjort de siste årene, sier justisminister Monica Mæland (H). Foto: Gorm Kallestad / NTB

Justisminister Monica Mæland (H) er ikke nådig i dommen over politiets evne til å inndra penger fra kriminelle.

De ti siste årene har domstolene besluttet å inndra nær 2,7 milliarder kroner i straffesaker, men kun 793 millioner kroner er innbetalt, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg er ikke fornøyd. Vi har sendt tydelige signaler og fulgt opp med midler til politiet for å håndtere også denne kriminaliteten, og jeg forventer nå en plan fra Politidirektoratet og Riksadvokaten på hvordan de skal håndtere dette framover, sier Mæland til avisen.

Hun peker på at politiets forklaring om manglene ressurser ikke er god nok.

– Politiet har vært budsjettvinner hvert eneste år, og da må vi forvente at de også håndterer økonomisk kriminalitet på en bedre måte enn de har gjort de siste årene. Det skal aldri lønne seg å være kriminell, sier hun.

Politidirektoratet viser til at det de siste årene har det skjedd en stor endring i kriminalitetsbildet, og at «politiet opplever en kraftig økning innen de mest alvorlige og arbeidskrevende sakene».

– Dette gjelder på tvers av ulike kriminalitetsområder, og vi må erkjenne at resultatene innen økonomisk kriminalitet ikke har vært tilfredsstillende, skriver avdelingsdirektør Bjørn Vandvik i Politidirektoratet i en epost til DN.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa