fredag, 23 april 2021 15:30

Dagens viktigste koronanyheter

Skrevet av
AstraZeneca-vaksinerte får tilbud om Pfizer- eller Moderna-vaksine som dose to. AstraZeneca-vaksinerte får tilbud om Pfizer- eller Moderna-vaksine som dose to. Foto: Heiko Junge / NTB

AstraZeneca-vaksinerte får tilbud om Pfizer- eller Moderna-vaksine som dose to, EU har inngått en avtale med Biontech og Pfizer om levering av ytterligere 1,8 milliarder vaksinedoser, og Japan erklærer unntakstilstand i hovedstaden, tre måneder før Tokyo-OL.

AstraZeneca-vaksinerte får tilbud om Pfizer- eller Moderna-vaksine som dose to. Norge stanset bruken av AstraZeneca-vaksinen 11. mars etter meldinger om tilfeller av blodpropp hos personer som har fått vaksinen.

Fredag rundet appen Smittestopp 1 million nedlastinger . Nesten 3.000 har meldt seg smittet via appen siden den ble lansert 21. desember. Det siste døgnet er det registrert 447 koronasmittede i Norge, 61 færre enn ukesnittet.

Koronaisolerte får stemme hjemmefra i stortingsvalget. Folk i karantene får stemme i særegne valglokaler, men kan også søke om hjemmestemming. Det er klart etter at Stortinget har vedtatt midlertidige endringer i valgloven og kommuneloven.

EU har inngått en avtale med Biontech og Pfizer om levering av ytterligere 1,8 milliarder vaksinedoser, melder Reuters. Tidligere har EU-kommisjonen inngått to kontrakter med de to selskapene som omfatter 600 millioner doser.

På dagen tre måneder før Tokyo-OL skal åpnes erklærte japanske myndigheter unntakstilstand i hovedstaden i kampen mot koronaviruset. Statsminister Yoshihide Suga opplyste at unntakstilstanden gjelder for Tokyo og tre andre områder: Osaka, Kyoto og Hyogo. Unntakstilstanden skal i første omgang vare fra 25. april til 11. mai.

Sist redigert fredag, 23 april 2021 15:32

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa