tirsdag, 20 april 2021 20:33

Britiske medier: Chelsea trekker seg fra superligaen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Chelsea-tilhengere demonstrerer utenfor Stamford Bridge i protest mot klubbens deltakelse i Super League. Chelsea-tilhengere demonstrerer utenfor Stamford Bridge i protest mot klubbens deltakelse i Super League. Foto: Matt Dunham, AP / NTB

Chelsea har besluttet å trekke seg fra den nye superligaen i fotball, ifølge britiske medier. BBC var først ute med nyheten.

Det er ennå ikke offisielt bekreftet, men ifølge BBC og Sky News er klubben i ferd med å forberede dokumentene som skal til for formelt å trekke seg.

Nyheten kom mens hundrevis av klubbens tilhengere demonstrerte utenfor Stamford Bridge i timene før hjemmekampen mot Brighton i Premier League.

Chelsea er en av de tolv klubbene som har bundet seg til deltakelse i utbryterligaen Super League. Tilhengerne gjorde det veldig klart at de ikke setter pris på det.

Det var kaotiske scener da hundrevis av tilhengere blokkerte gata der spillerbussen skulle komme. Klubblegenden Petr Cech, som nå har en administrativ stilling i klubben, prøvde å overtale dem til å flytte seg og slippe bussen inn.

Tilhengerne møtte opp med hjemmelagde plakater der de ytret sin mening om klubbene som vil bryte ut og danne en superliga. Tilhengerne er ikke i tvil om grunnen. «Super greed» (supergrådighet) sto det på en av dem.

Bønn ble hørt?

Det var ikke bare utenfor Stamford Bridge at Chelsea-tilhengere markerte sin holdning. I en felles uttalelse fra supporterklubbene i Norge, Sverige og Danmark ble klubbeier Roman Abramovitsj oppfordret til å omgjøre beslutningen om å slutte seg til Super League.

– Vi ber deg om å revurdere avgjørelsen mens det fortsatt er tid. Du har gjort oss stolt så mange ganger før. Ved å slutte deg til den nye «superligaen» har du skuffet oss enormt, men ved å bli den første som trekker seg kan du gjøre alt bra igjen, står det.

– Ellers blir vi nødt til å treffe noen veldig vanskelige avgjørelser angående vår framtidige støtte til klubben. Vær så snill å gjør det rette.

Sinne ble jubel

På ett banner utenfor Stamford Bridge sto det «si nei til Super League», på et annet bes Abramovitsj om å «gjøre det rette», mens en plakat beskylder klubbledelsen for «det ultimate svik».

Flere holdt også opp plakater designet som gravstøtter over engelsk fotball, med «R. I. P» (hvil i fred), mens andre krevde at spillere og managere må stå opp mot klubbeiernes superligaplaner.

Sinnet ble til jubel da nyheten om at klubben faktisk trekker seg begynte å bre seg blant de frammøtte.

NTB

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa