fredag, 09 april 2021 10:11

Fikk 20.000 i bot

Statsminister Erna Solberg (H) fylte 60 år 24. februar. Statsminister Erna Solberg (H) fylte 60 år 24. februar. Foto: Berit Roald / NTB

Ekteannen fikk påtaleunnlatelse og statsministeren fikk bot på 20.000.

Etterforskningen av statsminister Erna Solbergs (H) eventuelle brudd på smittevernreglene i Geilo er ferdig etterforsket, opplyser politiet.

Solberg og familien samlet flere enn ti personer to dager etter hverandre i vinterferien for å feire statsministerens 60-årsdag. Først var familien uten Solberg på en restaurant, og neste dag var alle samlet i en leilighet på Geilo.

Solberg og familien var på Geilo siste helgen i februar. Politiet besluttet selv å starte etterforskning etter at det kom tips om saken via NRK , som først publiserte saken 18. mars.

Politiet sa først at de håpet å gjøre ferdig etterforskningen før påskeuka, men utsatte avgjørelsen da det viste seg at de trengte mer tid.

Sørøst politidistrikt har holdt digital pressekonferanse fredag formiddag. Der orienterte politimester Ole B. Sæverud om hvilken avgjørelse som er gjort i saken.

Statsministeren har selv sagt at hun er lei seg for det som skjedde. Både hun og ektemannen Sindre Finnes ble avhørt av politiet i løpet av etterforskningen.

Oppsummert:

  • Statsminister Erna Solberg er ilagt et forelegg på 20.000 kroner for sin rolle i å gjennomføre middagen på Geilo fredag 26. februar.
  • Politiet begrunner det med at det er riktig å reagere med straff for å opprettholde publikums tillit til smittevernreglene.
  • For Solbergs ektemann Sindre Finnes er saken avgjort med påtaleunnlatelse. Det betyr at straffansvar er konstatert, men det ilegges ingen reaksjon.
  • For restauranten Hallingstuene er saken henlagt.
Sist redigert fredag, 09 april 2021 10:23

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa