onsdag, 07 april 2021 23:11

Blander jobb og privatliv

Skrevet av
Statsminister Erna Solberg (H) er under politietterforskning for mulig brudd på koronaforskriften. Statsminister Erna Solberg (H) er under politietterforskning for mulig brudd på koronaforskriften. Foto: Berit Roald / NTB

Statsministerens kontor (SMK) har innhentet dokumenter i anledning politiets etterforskning av Erna Solberg, men nekter å gi innsyn. Jusseksperter er kritiske.

– Slike private saker er ikke en naturlig arbeidsoppgave for SMK, sier jussprofessor Eivind Smith ved Universitetet i Oslo til VG.

Statsminister Erna Solberg (H) er under politietterforskning for mulige brudd på koronaforskriften etter at hun og familien samlet flere enn ti personer to dager etter hverandre i vinterferien for å feire hennes 60-årsdag.

VG har bedt om innsyn i dokumenter som SMK har opplyst til avisen at de har innhentet i anledning politiets etterforskning. SMK har avslått innsynskravet. Dokumentene er heller ikke oppgitt i SMKs postjournal.

Det får førsteamanuensis i juss, Jon Christian F. Nordrum, på Universitetet i Oslo til å reagere.

– Denne saken har svært stor offentlig interesse. Det handler om pandemien og statsministerens handlinger og en pågående straffesak. Da skal det svært mye til for å holde opplysninger unna offentligheten, slik SMK gjør her, sier Nordrum.

SMK vil ikke kommentere saken ytterligere.

– Nå etterforsker politiet saken, og det er ikke naturlig at vi gir ytterligere kommentarer eller gir ut dokumenter som kan oppfattes som et forsøk på å påvirke politiets etterforskning, sier statssekretær Rune Alstadsæter (H).

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa