tirsdag, 06 april 2021 09:42

Rundt 30 personer anmeldt for å ha stukket av fra karantenehoteller

Skrevet av
Park Inn er et av karantenehotellene ved Gardermoen. Park Inn er et av karantenehotellene ved Gardermoen. Foto: Annika Byrde / NTB

Rundt 30 personer er anmeldt etter å ha stukket av eller forlatt hotellet de skal sitte i karantene i etter utenlandsopphold, opplyser Ullensaker kommune.

De siste to anmeldelsene kom fra Ullensaker kommune på slutten av påskehelga, skriver Dagbladet. Det er Ullensaker – hjemkommunen til hovedflyplassen på Gardermoen – som har ansvaret for koronatest og smittevernkontroll ved ankomst her fra utlandet til Norge.

Alle som kommer til Norge fra det som regnes som unødvendige utenlandsreiser, må på karantenehotell for egen regning i ti dager. En koronatest kan først tas sju dager etter innreise, og først når denne er negativ, kan folk forlate hotellet.

Øst politidistrikt har tidligere opplyst til NTB at de ikke har til hensikt å pågripe folk som bryter karanteneplikten, men at personene blir anmeldt. En bot ligger på om lag 20.000 kroner.

Fire polakker i Sandefjord fikk på sin side 13.000 kroner hver i forelegg mandag fordi de hadde oppholdt seg sammen på karantenehotellet, og ikke hver for seg på sine egne rom.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa