søndag, 24 januar 2021 22:23

Enda en stor etablering på Ringerike

Skrevet av
DigiPlex Fetsund DigiPlex Fetsund Foto: DigiPlex

En av Nordens største aktører innen datasentre etablerer seg nå i Ringerike.

DigiPlex har kjøpt en tom på 60 mål i Treklyngen industripark på Follum. Det er Ringerike kommune som melder om dette på sin hjemmeside.

Opsjon på ytterligere 100 mål

Firmaet har opsjon på kjøp av ytterligere 100 mål for denne etableringen. Det forventes betydelige investeringer på Follum når byggingen av enda et stort og grønt datasenter starter i Ringerike.

- Vi ønsker DigiPlex velkommen til Ringerike og er stolte over at de velger å etablere seg her. Vi har jobbet målrettet med å legge til rette for etablering av store datasentre gjennom flere år, og vi er veldig glade for at etableringene nå kommer, sier ordfører Kirsten Orebråten.

- For et par uker siden kunngjorde Colonor etableringen av et datasenter på nedre Kilemoen. Med disse etableringene ser vi at Ringerike er i ferd med å befeste sin posisjon som en svært god lokasjon for ny, høyteknologisk og fremtidsrettet grønn industri, sier Kirsten Orebråten.

Investeringer for arbeid og verdiskaping

- Dette er starten på nye og store muligheter både for Ringerike og for regionen. Vi ser nå nye aktører som kommer til oss og investerer i det som skal bli fremtidens Ringerike. Kommunen har de siste årene lagt til rette ved å investere og modernisere både kommunen og viktig infrastruktur, sier varaordfører Dag Henaug.

- Dette har vært helt avgjørende for å være med i konkurransen om næringsetableringer, flere arbeidsplasser lokalt og økt verdiskaping. Det er også i denne sammenheng Ringerike kommune har jobbet aktivt med å legge til rette for Ringeriksbanen og ny E16, sier Dag Henaug.

Ringerike ligger midt i blinken

Ringerike har svært god tilgang på fornybar energi og har tilgjengelig mer enn 200 MW. Kombinert med svært god konnektivitet og nærheten til Oslo og Oslo lufthavn gjør det området svært attraktivt for datasenteretablering.

wiljar nesse- Treklyngen industripark har en god strategisk plassering og vi har tilgang til fornybar energi blant annet gjennom avtalen med Ringerikskraft og avanserte løsninger for sirkulærøkonomi. Tomtekjøpet på Ringerike gir oss derfor mulighet til å tiltrekke oss nye nasjonale og internasjonale kunder blant annet innen High Performance Computing (HPC)-segmentet, sier administrerende direktør i DigiPlex Wiljar Nesse.

- Jeg vil takke for den varme mottagelsen vi har fått både fra Ringerike kommune, selgeren Follum Eiendom og Ringerikskraft, sier Wiljar Nesse.

En stor datasenteraktør

DigiPlex har foreløpig ikke fastsatt noe tidspunkt for byggestart, men er i dialog med flere potensielle kunder som kan være interessert i å få dekket sine datasenterbehov i et nytt senter på Ringerike.

Det toppmoderne designet DigiPlex benytter seg av ved bygging av nye datasentre gjør at et nytt senter vil være godt innenfor myndighetenes krav når det gjelder mulig støy.

DigiPlex har totalt syv datasentre i Norden, og åpnet nye sentre i Fetsund og på Hobøl i fjor. Ytterligere et senter er under bygging i Fetsund.

Om DigiPlex

DigiPlex designer, bygger og driver bærekraftige og sikre datasentre i Norden, beliggende i Oslo,Stockholm og København. DigiPlex er uavhengig og tilbyr tilknytning til alle ledende sky- og nettleverandører. DigiPlex spesialiserer seg på å levere markedsledende tjenester til sine kunder gjennom skreddersydde, sikre og robuste miljøer med høyest mulig tilgjengelighetsgrad. Som et resultat av dette blir DigiPlex vist tillit både av offentlige og private kunder - inkludert sikkerhetssensitive organisasjoner som statlige og finansielle institusjoner. DigiPlex’ sju datasentre, samt ytterligere ett som er under bygging, bruker kun strøm produsert fra 100 prosent bærekraftige kilder og selskapet har vunnet mange priser for sin innovasjon innen energieffektivitet og sine bærekraftinitiativer.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa