mandag, 18 januar 2021 12:07

Ayna Lile med bok

Skrevet av
Ayna Lile med bok Foto:Obsidian Forlag Fotomontasje: RingeriksAvisa

Det siste tilskuddet på den lokale forfatterstammen er Ayna Lile. Etter et par år med research og ytterligere ett år med skriving, foreligger resultatet som E-bok.

Ayna har 20 års yrkeserfaring som journalist ( I lokalavisa Ringerikes Blad fra 2004 til 2014) og har følgelig mye kunnskap om det å skrive.

«Istid Neandertaleren» er en historisk fiksjon, men er basert på vitenskapelig funn som har gitt ny kunnskap om neandertalerne og livet i istiden for 40.000 år siden. Neandertalerjenta Ora må rømme med Issa når klanen deres blir utryddet. Den unge jegeren må kjempe for å holde lillebroren i live, men er alene når hun møter de fremmede.

Her er et utdrag fra starten av boka:

«Støvet virvlet rundt hovene da den lille flokken med tettbygde, små hester kom ut av morgentåken. Steinene på hver side av det ujevne tråkket ledet rett mot kløften de måtte gjennom for å komme til sommerbeitet. Rester av grått vinterragg danset under de kraftige kjevene til hingsten da han snudde seg mot hoppene han trygt hadde ledet gjennom den lange vinteren.
Hingsten nølte foran inngangen mellom de bratte steinveggene. Lyden av stein som slo mot stein fikk ørene til å reise seg. Flammer slo plutselig opp bak kampesteinene, og kvinnene som kom fram skrek og viftet med brennende fakler.
Føllene skumpet mellom hoppene der de i panikk presset seg gjennom kløften for å slippe unna gnistregnet. Skrikene gjallet mellom steinveggene da de oppdaget rekken med skrå spyd som stakk opp fra sperringen ved utgangen.»

Ayna Lile har lagt opp til at dette skal bli en trilogi og bok nr 2 er ventet om noen måneder.

Boka, som er utgitt på eget forlag, er til salgs på ebok.no, tanum.no, bokklubben.no, bøker-appen til Apple, adlibris.com, ark.no, norli.no, amazon.com og på Google Play Bøker.

ISBN: 9788269235609

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa