tirsdag, 15 desember 2020 12:24

Fire nye smittetilfeller med covid-19

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Mandag ettermiddag er det bekreftet fire nye smittetilfeller med covid-19 i Ringerike kommune.

Tre av dem er knyttet til kjente smitteklynger og alle fire er nærkontakter til personer med påvist smitte. Det ventet at det vil bli flere positive prøvesvar knyttet til disse smitteklyngene. Alle de smittede har lette til moderate symptomer og er satt i isolasjon.

De smittede er to kvinner i 40-årene, en kvinne i 30-årene og en mann i 70-årene. Det er identifisert få nye nærkontakter, da alle de fire nye med smitte allerede var i karantene.

Helseminister Bent Høie sier at regjeringen vil beholde de nåværende koronatiltakene til andre halvdel av januar, på grunn av frykt for økende smitte i jula.

På regjeringens pressekonferanse tirsdag viste Høie til at det i forbindelse med julefeiringen er mange som reiser mellom kommuner og reiser til og fra utlandet, og at dette kan bidra til å øke smittepresset og øker risikoen for en ny smittebølge.

– Derfor beholder vi de nasjonale tiltakene fram til andre del av januar. Da vil vi ta en ny vurdering, sa Høie (H).

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa