mandag, 26 oktober 2020 14:43

Årets barne- og ungdomssamling i Prestfoss

Skrevet av
Bente Storbakken underviser. Bente Storbakken underviser. Foto: Åshild Wetterhus

Buskerud folkemusikklag og Folkemusikksenteret inviterer barn og unge fra 7-16 år til den årlige samlinga i Prestfoss fylt med sang, spell, dans og nysirkus! Vanligvis er dette en helgesamling, men av smittevernhensyn er samlingen forkortet til et dagskurs på sju timer, der undervisningen skjer adskilt i grupper.

Samlingen foregår på Sigdal museum - Folkemusikksenteret i Buskerud. Deltakerne får en opplevelsesrik dag fylt av folkemusikk og folkedans i møte med fremragende instruktører. Det trengs ingen forkunnskaper for å delta på kurs i hardingfele, vanlig fele, kveding, sjøfløyte, munnharpe og dans, mens det kreves et visst grunnlag for å delta på torader- og slåttetrommekurs. Det sistnevnte tilbudet er nytt av året, og vi er så heldige å ha Kjell Tore Innervik fra NMH som instruktør. I tillegg vil Steinar Ofsdal undervise i sjøfløyte. Synne Frogner og Rebecca Lofft underviser i hardingfele, og Bente Storbakken på vanlig fele.

På torader møter elevene Erik Strysse, og på munnharpe Even Westeng. Karolina Westling er instruktør i kveding, og hallingdølene Henrik Opheim Berg og Mikkel Aasberg Arnesen lærer bort dans med vekt på halling. Alle deltakerne får prøve seg på seljefløyte med Trond Vetterstad, og sjonglør og sirkusartist Geir Berge Ottersen byr på aktiviteter knyttet til ny- sirkus rundt på alle gruppene.

Aldersgrense for å delta er 7 år, og barn og unge opp til 16 år er velkomne både som tidligere og nye deltakere! Er deltakerne medlem av et lokallag kan det søkes om støtte til samlinga, og på den måten dekke en del av utgiftene.

Arrangørene vil være behjelpelig med å skaffe instrumenter til låns, dersom det trengs. Ellers må deltakerne ta med sine egne instrumenter.

Kurset arrangeres av Buskerud Folkemusikklag og støttes økonomisk av Viken Fylkeskommune, Rådet for folkemusikk og folkedans og Norsk Musikkråd/ KOMP.

Sted: Sigdal Museum
Tid: Lørdag 7.11 kl 11-18.
Pris: 400,-
Påmelding via ticketco

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa