tirsdag, 29 september 2020 15:35

Kraftriket etablerer seg på Vestlandet

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Lærdal Energi fusjonerer sin strømsalgvirksomhet med Kraftriket, og porteføljene samordnes i Kraftriket den 1. oktober. Den lokale merkevaren i det nye området blir Kraftriket Sogn.

Direktør i Kraftriket, Anders Kvamme, ser frem til få Lærdal Energi med på laget. - Lærdal Energi har de siste årene satset offensivt i sluttbrukermarkedet og har mye kompetanse i sin stab. Dette vil styrke konkurransekraften vår, og gi oss muligheter til å levere en enda bedre kundereise. I tråd med Kraftriket-modellen vil de åtte ansatte som blir med over i Kraftriket fortsette sine jobber lokalt i Lærdal, sier Kvamme.

Kraftriket har etter fusjonen til sammen 65.000 strømkunder og sine ansatte fordelt på kontorer i Lærdal, Hønefoss, Fagernes, Vikersund, Rødberg og Tynset. Lærdal Energi får en eierandel på 18% i Kraftriket.

Kraftriket har ambisjoner om å ekspandere videre på Vestlandet, også gjennom oppkjøp og fusjoner. - Vi er i dialog med flere virksomheter, og håper vi kommer i mål med disse i løpet av året. Vekstambisjonen om 100 000 kunder i 2021 står ved lag, slår Kvamme fast.

Om Kraftriket

Kraftriket består i dag av de tidligere strømsalgsvirksomhetene til Valdres Energi, Midtkraft, NØK (Nord-Østerdalen Kraftlag), Sør-Aurdal Energi, Nore Energi og Ringerikskraft. Kraftriket ble etablert i 2017 av Valdres Energi og Ringerikskraft. Selve fundamentet i Kraftriket er å ta vare på det lokale, med den lokale kunden i fokus, men ikke minst verdiskapning i form av arbeidsplasser og støtte til aktiviteter, kultur og idrett. Kraftriket har totalt 32 ansatte etter fusjonen.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa