mandag, 21 september 2020 10:22

Karrierebeste for Hovland tross brutal US Open-avslutning

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Viktor Hovland klatret på rankingen. Viktor Hovland klatret på rankingen. Foto: Charles Krupa / AP / NTB scanpix

US Open-avslutningen ble en nedtur for Viktor Hovland, men mandag klatret han til 29.-plass på verdensrankingen. Så høyt har han aldri tidligere ligget.

Hovland var på vei mot en plassering helt i toppen av resultatlistene i Major-turneringen US Open søndag, men en bogey og to dobbeltbogeyer på de tre siste hullene sendte golfstjernen ned på en delt 13.-plass.

Samtidig gikk et par millioner kroner i premiepenger fløyten.

På den meget krevende Winged Foot-banen i Mamaroneck, New York, imponerte samtidig 23-åringen gjennom store deler av helgen med svært stabilt spill.

Etter at turneringen var avsluttet og amerikanske Bryson DeChambeau var kåret til vinner, ble verdensrankingen oppdatert. Der ligger Hovland nå på 29.-plass, hans beste plassering noen gang. Oslo-gutten klatrer to plasser fra forrige uke som følge av prestasjonen i US Open.

I sommer var han som best oppe på 30.-plass, i kjølvannet av den delte 33.-plassen i PGA-mesterskapet. Siden har han ligget stabilt rundt nummer 30.

Dustin Johnson topper fortsatt rankinglisten. Den amerikanske stjernen endte på delt sjetteplass i US Open. Nærmest følger spanske Jon Rahm og Justin Thomas.

Norges andre deltaker på PGA-touren, Kristoffer Ventura, klatret én plass til 164.-plass på mandagens oppdaterte rankingliste.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa