JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 499

HBK utklasset av Sogndal - tapte 2-5 mot serielederen

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Hjemmelaget var sjanseløse Hjemmelaget var sjanseløse Foto: Rasmus Lindberg

Nedrykket er nå i praksis et faktum. Hønefoss visste at bare seier var godt nok da tabelleder Sogndal kom på besøk på AKA Arena søndag ettermiddag. Hjemmelaget kjempet som løver fra start og hadde et slags initiativ  langt inn i første omgang.

Det tok allikevel bare 18 minutter før opprykksklare Sogndal tok ledelsen ved Babacar Sarr som fikk ballen headet i beina etter corner. Sarr headet ballen videre i nettet.
Bare minuttet etter kom utligningen ved Fitim Kastrati.  Han samspilte med Christian Aas og fikk en enkel jobb.

Blod på tann uten å lykkes
Hønefoss var i drivet, men Sogndal tok seg sammen og viste hvilket lag som var best. Et par minutter før pause var vestlendingene igjen i ledelsen. Et innlegg fra Rune Bolseth på høyresiden ekspederte Mahatma  Otoo rett i garnet.

Punktert
Fem minutter etter hvilen kom dagens ”scoring”, men Otoos hælspark rett i mål ble annulert for offside. Det ordnet HBK selv opp i ved å sette ballen i eget mål bare tre minutter etter.
Sigurd Svendsen gjorde alt for å stoppe et innlegg. Ballen gikk i eget nett. Svendsen kan ikke klandres.
Ti mintter før slutt la Kristian Opseth på til 4-1.  HBK var så opptatt av å komme seg framover at de overså den defensive biten. Like etter økte Sogndal mot bunnlaget HBK til 5-1. Også denne gangen var det Otoo som var sist på ballen etter innlegg fra Opseth.
Det går ofte sånn når man møter et bedre lag.
At innbytter Abdoulaye Seck reduserte fem minutter før slutt var mer av akademisk interesse.

Det spilles tre kamper i 1.divisjon senere i kveld, men bare ville teorier gir håp om fornyet kontrakt på det nest høyeste nivået.
I dag viste Sogndal at det er stor forskjell på topp og bunn i OBOS-ligaen.

HBK fra start:
Mål: Tarjei Aase Omenås
Bak: Sigurd Svendsen, Kristoffer Hay, Thomas Braaten og Christopher Lindquist
Midten: Fitim Kastrati, Ugonna Anyora, Christian Aas og Bobby Warshaw
Foran: Kevin Beugre og Morten Hæstad

Bytter HBK:63.min:
Ugonna Anyora forlot banen til fordel for Abdoulaye Seck og Christopher Lindquist lot juniorspiller Daniel Østebø spille ett minutt.

Kort mot HBK:
41 min: Morten Hæstad, gult etter noe hard takling

HBKs to siste kamper er mot Kristiandsund borte om en uke og hjemme på AKA mot Åsana første november klokka 13.00.

del oss

Sist redigert søndag, 18 oktober 2015 17:51

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.