onsdag, 22 juli 2020 10:44

Vil bebygge Hvervenmoen med ytterligere 72 dekar

Skrevet av
Skissen viser områder som det er bygget på i dag, og som er vurdert å ha potensiale for fortetting/ annen bruk (oransje og gule områder), samt områder som er ubebygd og som enten må omreguleres pga formål eller som må reguleres på grunn av plankrav (grønne områder). Skissen viser områder som det er bygget på i dag, og som er vurdert å ha potensiale for fortetting/ annen bruk (oransje og gule områder), samt områder som er ubebygd og som enten må omreguleres pga formål eller som må reguleres på grunn av plankrav (grønne områder). Kartplan: Halvorsen & Reine AS

AKA AS har nå presentert et planinitiativ for detaljregulering av Hvervenmoen næringspark. Planen er oversendt Ringerike kommune for videre utredning. Det er Halvorsen & Reine AS som har utført planen på vegne av AKA AS.

Endret E16 setter fart i arbeidet

Det faktum at det nå foreligger et endelig vedtak om at E16 skal legges i ny trasé, åpner for videre detaljplanlegging av området. Man ønsker nå å vurdere etablering av dagligvare innenfor planområdet sammen med økt andel av plasskrevende handel og en redusert andel kontorer.

Planforslaget legger opp til å kunne vurdere fortetting/annen bruk av enkelttomter innenfor planen, samt regulere området øst i planområdet der det i dag er satt plankrav i gjeldende plan, før man kan sette i gang en videre utvikling her.

2000m2 dagligvarer

Forslaget er omfattende og belyser endret trafikkmønster, trafikktetthet og forholdet til eksisterende næringsliv i Hønefoss. Det planlegges 20068m2 nye arealer og endring av formålet for 18246m2. Noe er endring fra industri til såkalt plasskrevende handel, men det er også foreslått 2000m2 til dagligvarer.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa