søndag, 12 juli 2020 13:21

Sykepleierforbundet ber folk holde seg i Norge

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Når flere nordmenn reiser på ferie, og flere turister kommer til Norge, blir det trolig også flere som skal teste seg for koronavirus. Ansatte på legevaktene er bekymret for arbeidsmengden. Når flere nordmenn reiser på ferie, og flere turister kommer til Norge, blir det trolig også flere som skal teste seg for koronavirus. Ansatte på legevaktene er bekymret for arbeidsmengden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Norsk Sykepleierforbund ber folk holde seg i Norge, selv om myndighetene har åpnet for at nordmenn kan reise til store deler av Europa igjen.

Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen sier til VG at hun har fått meldinger fra helsepersonell ved legevakter som er bekymret for økt trykk fra pasienter som vil teste seg. Ansatte der kan risikere å bli beordret til å avbryte ferien og gå på jobb, dersom det blir press på tjenestene.

Avisen gjengir en melding som Larsen har mottatt:

– Vi på legevakten har ALL testing (...) Vi må være operative i forhold til akuttsituasjoner, vi må hele tiden ruste legevakten for det. Vi nedringes av folk. De skal testes og testes og atter testes, men de vil ikke forstå at da må du være isolert og i karantene. Vi er sååå slitne og lei, skriver den ikke navngitte personen.

Larsen ba i helgen nordmenn om å holde seg i hjemlandet, ifølge TV 2. Men hun frykter også at nordmenn som ferierer i eget land, tar med seg smitte fra ett sted til et annet. Sammen med at det kommer flere turister fra utlandet vil det gi økt smittetrykk og dermed kunne øke presset på legevaktene og sykehusene.

Også Fagforbundet, som organiserer 120.000 ansatte i helsesektoren, melder om økende bekymring for at smitten skal spre seg igjen.

– De som jobber i helse pleie og omsorg direkte, vil være de som merker det raskest, sier forbundsleder Mette Nord.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa