torsdag, 25 juni 2020 14:14

223 mister jobben i Tivoli i København

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Fornøyelsesparken Tivoli må kutte ti prosent av de ansatte. Fornøyelsesparken Tivoli må kutte ti prosent av de ansatte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

223 medarbeidere mister jobben i fornøyelsesparken Tivoli i København. Opprinnelig var planen å kutte 440 ansatte.

Parken kunngjorde en innsparingsplan 11. juni, som følge av at den måtte stenge under koronapandemien. Tivoli åpnet igjen i begynnelsen av juni, men med begrensninger på antall gjester og uten mulighet for å holde store konserter og arrangementer. Dermed har parken varslet at de kan ende med et underskudd på opp mot 100 millioner danske kroner i 2020.

Innsparingsplanen la opp til at 440 stillinger skulle kuttes. Tallet er nå kuttet til 223, opplyser Tivoli i en pressemelding.

Dette er likevel omkring 10 prosent av parkens ansatte. Administrerende direktør Lars Liebst kaller det en av de verste og vanskeligste dagene i Tivolis historie.

– Det berører meg dypt at det er blitt nødvendig å si farvel til så mange dyktige og lojale medarbeidere, sier Liebst.

Parken fikk begrenset antallet stillingskutt ved å være fleksible i planlegging av arbeidstid og vakter, og gjennom frivillige oppsigelser.

– Jeg er glad for at antallet berørte medarbeidere er brakt vesentlig ned takket være et godt forhandlingsresultat med 3F, HK og en rekke andre fagforeninger, sier Liebst.

Tivoli opplyser at de oppsagte medarbeiderne vil få hjelp og tid til å komme seg i ny jobb

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa