mandag, 22 juni 2020 15:59

Lagmannsretten har mottatt partenes ankeskriv i Jensen-saken

Skrevet av
Eirik Jensen under fengslingsmøtet i Oslo tinghus lørdag. Eirik Jensen under fengslingsmøtet i Oslo tinghus lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

En eventuell løslatelse av narko- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen (62) skjer tidligst tirsdag. Begge partene har nå levert sine støtteskriv til lagmannsretten.

Domstolen har mottatt Spesialenhetens anke over løslatelsen, og mottok partenes støtteskriv mandag ettermiddag, opplyste Borgarting lagmannsrett til NTB ved 14.40-tiden mandag.

Det er uklart når det kommer en kjennelse, men dette skjer tidligst tirsdag.

Jensen ble fredag dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av nesten 14 tonn hasj. Han anket dommen på stedet.

Spesialenheten mener den tidligere polititoppen må varetektsfengsles for ikke å støte folks rettsfølelse, men fikk i Oslo tingrett ikke medhold i sin begjæring om fire ukers varetekt.

– Enheten mener det er konkrete omstendigheter som tilsier at han varetektsfengsles. Han har bistått en omfattende narkovirksomhet der han har hatt en sentral rolle. Samtidig skulle han som politimann beskytte samfunnet mot narkokriminalitet. Det finnes ikke tilsvarende saker i norsk rettsvesen, sa fungerende leder Liv Øyen for Spesialenheten i forbindelse med fengslingsmøtet i Oslo tingrett lørdag.

Jensen må trolig bli sittende i varetekt til fengslingsspørsmålet er endelig rettslig avgjort.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa