onsdag, 27 mai 2020 13:19

Tunnel fra andre verdenskrig åpnet på Hovedøya i Oslo

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Tunnelanlegget på Hovedøya er omkring 200 meter lang og går på det dypeste 15 meter under bakken. Tunnelanlegget på Hovedøya er omkring 200 meter lang og går på det dypeste 15 meter under bakken. Foto: Fredrik Moen Gabrielsen / NTB scanpix

En tunnel bygget tyskerne bygget på Hovedøya under andre verdenskrig, er åpnet igjen 75 år etter krigens slutt.

– På Hovedøya markerer vi krigsjubileumsåret ved å åpne et historisk anlegg bygd av den tyske okkupasjonsmakten. Gjenåpningen av tunnelen gir oss innblikk i en del av historien vi aldri må glemme, sier byråd for miljø og samferdsel Arild Hermstad i en pressemelding.

Tunnelen har vært lukket siden etterkrigstiden. I forbindelse med anlegg av ny vann- og kloakkledning tok Bymiljøetaten initiativ til å gjenåpne anlegget i samarbeid med Byantikvaren.

– Dette er et viktig ledd i å vare på byens kulturminner og se potensialet for å vinne kunnskap om arkeologiske kulturminner fra nyere tid i Oslo, sier byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen.

I pressemeldingen bekreftes det at anlegget har vært brukt som tilfluktsrom i forbindelse med flyangrep og lagring av våpen og annet utstyr. Tunnelen er omkring 200 meter lang og går på det dypeste 15 meter under bakken. Det ble funnet tyske gassmaskekonteinere, noen møbler og den del norsk etterkrigssøppel der, opplyser Bymiljøetaten.

Det er mulig for interesserte å se inn i tunnelen. Den er sikret med et gittergjerde, men vil bli åpnet ved spesielle anledninger og arrangementer.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa