fredag, 22 mai 2020 08:16

Carlsen reddet avansementet: – Dette var ordentlig nervepirrende

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Magnus Carlsen er under press i egen turnering. Magnus Carlsen er under press i egen turnering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Magnus Carlsen sikret seg kvartfinaleplass i onlineturneringen Rapid Challenge med seier mot stjerneskuddet Alireza Firouzja i siste runde torsdag.

Dermed unngikk den norske verdensmesteren å ryke ut allerede i det innledende spillet i turneringen han selv arrangerer. Tap mot Firouzja ville gitt exit.

Partiet mot sjakkens nye stjerneskudd, der en presset Carlsen hadde svarte brikker, var over etter 51 trekk.

Da kunne Carlsen trekke et lettelsens sukk.

De åtte beste spillerne etter de innledende rundene er kvalifisert for søndagens kvartfinaler.

– Jeg er ganske lettet. Jeg hadde ikke trodd det skulle bli så vanskelig. Dette var ordentlig nervepirrende, sa Carlsen til TV 2.

So neste motstander

I kvartfinalen møter Carlsen amerikanske Wesley So. Der skal det spilles best av tre kamper. Hver kamp består av fire parter – med eventuell armageddon-avgjørelse.

Klart er det også at Carlsen i en eventuell semifinale møter vinneren av kvartfinalemøte mellom Levon Aronian og Hikaru Nakamura.

– Det er ikke ideelt, men jeg er glad jeg unngikk Ding. So er en vanskelig motstander, men jeg ser positivt på det. Jeg har noe å revansjere etter fadesen under VM i Fischer, sa Carlsen om utfordringen som nå venter.

I det nevnte verdensmesterskapet i Fischer-sjakk i fjor tapte han for So.

Farse

Carlsen hadde en uvanlig dårlig dag ved sjakkbrettet onsdag, og torsdag fortsatte problemene. Etter å ha berget remis i åpningspartiet mot Sergej Karjakin, tapte Carlsen for Daniil Dubov i det neste.

I partiet mot Dubov gjorde Carlsen en kjempefeil mot slutten.

– Det var en farse, egentlig, sukket den norske verdensmesteren.

Med tapet sto den norske verdensmesteren med fem poeng foran den siste runden og var i akutt fare for å ryke ut. Carlsen lå da på sjuendeplass på resultatlisten.

– Så vidt jeg kunne skjønne, ville jeg være sikker på å gå videre med remis. Jeg hadde i det minste det i bakhånd, sa Carlsen.

«Tricky» stilling

Mot Firouzja, stjerneskuddet mange mener kan være nordmannens arvtaker til sjakktronen, reddet han seg inn.

– Det ble en «tricky» stilling å spille. Jeg følte jeg sto litt bedre, men jeg vet at han er ekstremt slu taktisk sett. Man kan aldri slappe av, sa Carlsen om den duellen.

Onlineturneringen Rapid Challenge har tolv spillere i startfeltet, og det spilles hurtigsjakk. Hver spiller har 15 minutter på klokken og gis ti sekunders tillegg per trekk.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa