torsdag, 07 mai 2020 20:02

Fra 15. juni åpnes dørene til treningssentrene

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Fra 15. juni åpnes dørene til treningssentrene Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix.

Regjeringen legger opp til at landets treningssentre kan åpne 15. juni. – For sent, mener bransjen.

Regjeringen påla 12. mars alle treningssentre å stenge dørene under det pågående virusutbruddet.

Men 15. juni kan dørene igjen låses opp for de 1,2 millioner medlemmene ved norske treningssentre, så lenge helsemyndighetene og bransjen har kommet fram til forsvarlige smitteverntiltak.

Virke mener dette er for sent og vil ramme bransjen. I en pressemelding reagerer de sterkt på forskjellsbehandlingen til idretten hvor det åpnes for kontaktsport, trening i idrettshaller og svømming.

– For treningsbransjen er det svært skuffende at bransje etter bransje nå får åpne opp, mens treningsbransjen fremdeles må holde stengt, sier administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen.

– Treningsbransjen har utarbeidet en streng smittevernveileder som får ros av regjeringen, men bransjen får likevel ikke åpne, sier Kristensen.

I mars valgte 60.000 personer å avslutte sitt medlemskap til sitt treningssenter.

Ifølge Virkes medlemsundersøkelse vil 120 treningssentre gå konkurs i løpet av de neste fire ukene som følge av stengte dører. Rundt 10.000 ansatte er allerede permittert.

– Vi forutsetter at kompensasjonsordningen videreføres, i første omgang ut juni – og vi vil jobbe for ytterligere kompensasjon, sier Kristensen.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa