onsdag, 29 april 2020 21:40

Tingretten: Sannsynlig at flere har vært involvert i Hagen-saken

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
– Vi tar kjennelsen til etterretning, sier politiadvokat Mathias Hager i Øst politidistrikt etter at Tom Hagen onsdag ble varetektsfengslet i fire uker. – Vi tar kjennelsen til etterretning, sier politiadvokat Mathias Hager i Øst politidistrikt etter at Tom Hagen onsdag ble varetektsfengslet i fire uker. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nedre Romerike tingrett mener det er sannsynlig at flere er involvert i Hagen-saken. Onsdag ble siktede Tom Hagen (70) varetektsfengslet.

Politiet fikk medhold i sitt krav om fire ukers varetekt. De to første ukene blir i full isolasjon, mens Hagen er underlagt brev- og besøksforbud i alle fire ukene. Han var ikke til stede da kjennelsen ble avsagt.

– Jeg vil poengtere at retten to ganger har vurdert at det er skjellig grunn til mistanke, altså at det er over 50 prosents sannsynlighet for at Tom Hagen har noe med dette å gjøre. Og så tar vi det til etterretning, sier politiadvokat Mathias Hager i Øst politidistrikt til TV 2.

Retten peker på at det er «sannsynlig at det har vært flere involverte i saken» og begrunner fengslingen med bevisforspillelsesfare.

– Etter rettens syn har siktede reell mulighet til å ødelegge eller forspille bevis, for eksempel ved å fjerne eller ødelegge bevis på steder politiet ennå ikke har undersøkt, eller vil undersøke igjen, eller samordne forklaring med andre involverte, heter det i kjennelsen.

– Tyder på profesjonalitet

Tingrettens kjennelse viser til de klausulerte rettsdokumentene og peker spesielt på dokumenter som «viser noe av den profesjonalitet som har vært påkrevd» i forbindelse med at Anne-Elisabeth Hagen (68) ble flyttet fra boligen i Sloraveien 4 i Lørenskog 31. oktober 2018.

Tom Hagen er også ilagt medieforbud mens han sitter fengslet. Retten peker på at saken er «svært medieomtalt».

– De fleste dokumentene er klausulerte, og retten finner det sannsynlig at siktede vil få kjennskap til forhold som er klausulerte, om han ikke ilegges medieforbud, skriver retten i sin kjennelse.

Forventet løslatelse

Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, uttalte tidligere onsdag at han forventet at tingretten ville komme til å løslate klienten hans. På vei inn i retten sa Holden til pressen at Hagen fastholder sin uskyld.

Holden sa videre at han nå har fått fullt innsyn i alle sakens dokumenter, og at han ikke var imponert.

– Etter min oppfatning er dette et særdeles spinkelt grunnlag for å gå til pågripelse, sa Holden.

Tom Hagens kone, Anne-Elisabeth Hagen, er fortsatt ikke funnet etter at hun forsvant fra familiens bolig i Sloraveien i Lørenskog 31. oktober 2018. Tom Hagen ble tirsdag morgen pågrepet på vei til jobb, siktet for drap eller medvirkning til drap.

Sist redigert fredag, 08 mai 2020 09:06

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa