mandag, 27 april 2020 08:10

Helseministeren fikk ny sveis hos gjenåpnet frisør

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Helse- og omsorgsminister Bent Høie blir klippet av frisør Morten Johansen som første kunde i salongen etter korona-utbruddet. Helse- og omsorgsminister Bent Høie blir klippet av frisør Morten Johansen som første kunde i salongen etter korona-utbruddet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Blant dem som benyttet anledning til å klippe håret da frisørene igjen kunne åpne sine salonger mandag, var helseminister Bent Høie (H).

Det var statsråden selv som varslet at han ville markerer den gradvise gjenåpningen av samfunnet mandag ved å gå til frisøren for en hårklipp.

Mandag gjenåpnes skolene for elever i 1. til 4. klasse. Også virksomheter med såkalt en-til-en-kontakt kan gjenoppta virksomheten. Det gjelder blant annet frisører, hudpleiere og tatovører.

De som nå åpner sine forretninger igjen, må sette i verk ulike smitteverntiltak. Det må blant annet være rutiner for rengjøring av lokaler, redusert kontakt mellom ansatte og mellom kunder, og god håndhygiene.

Ansatte skal bli hjemme eller forlate arbeidsplassen umiddelbart dersom de utvikler feber eller symptomer på luftveisinfeksjon. Virksomheten kan ikke ta imot kunder med slike symptomer eller som er i karantene eller isolasjon.

Myndighetene opplyser videre at det er viktig at virksomhetene har oversikt over hvilke kunder som har mottatt tjenester to uker tilbake i tid. Ved timebestilling skal kundene få informasjon om hvilke tiltak som er iverksatt og hvilke regler som gjelder. Alle ansatte må være kjent med tiltakene.

Helsedirektoratet har laget en veileder som beskriver hvordan de kan etterleve kravene og forebygge smitte.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa