fredag, 03 april 2020 09:26

Bergensbanen om Roa i påsken

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Her kjører bergenstoget i påsken. Hovsenga er et bra sted for jernbanefotografer Her kjører bergenstoget i påsken. Hovsenga er et bra sted for jernbanefotografer Illustrasjonsfoto: Frank Tverran

Selv om påskeferien i år blir annerledes for mange, må Bane NOR fortsatt utføre planlagt utbygging samt vedlikehold og fornyelse av jernbanenettet også denne påsken. Dette er nødvendig for å utvikle en sikker og mer moderne jernbane.

Påsken er en tid hvor ikke like mange folk er avhengig av å bruke toget til og fra jobb. Det gir oss en mulighet til å bruke tiden på nødvendig vedlikehold og utbygging i områder som til daglig har tett togtrafikk. Norsk jernbane har et stort behov for fornyelse, og selv om påsken i år er annerledes da helsemyndighetene har pålagt oss alle å være hjemme, er vi nødt til å fortsette arbeidet vi har planlagt, så langt det lar seg gjøre.

– Når vi nå er i en slik ekstraordinær situasjon, innser vi at støy fra arbeid på jernbanen vil berøre flere og for enkelte oppleves som plagsomt. Det beklager vi, men vi må likevel benytte påskeuken, slik at vi får gjennomført arbeidet som er planlagt, sier Vibeke Aarnes, konserndirektør Infrastruktur, Bane NOR.

Utbygging og vedlikehold

Noe av arbeidet som skal gjøres i påsken gjelder for Høvik og Lieråsentunnel. Her skal det vedlikeholdes og fornyes, noe som blant annet skal bidra til en mer sikker og robust jernbane.

I tillegg har vi flere store utbyggingsprosjekt der fremdriften er viktig. På Drammen – Kobbervikdalen, Sandbukta – Moss og Follobanen ved Oslo S og Ski, er det viktig at vi utnytter periodene når færre reiser daglig. Dette arbeidet bidrar også til å forbedre tilbudet blant annet i Østfold, slik at det på sikt kan kjøres flere tog,

Viktig å opprettholde aktiviteten

Regjeringen og Stortinget har så langt kommet med viktige tiltakspakker for å holde hjulene i samfunns- og næringslivet mest mulig i gang gjennom koronakrisen. Bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen rammes dessverre også av krisen, derfor er det viktig for oss i Bane NOR å opprettholde aktiviteten i arbeidet vårt.

– Arbeidet i påsken har vært planlagt i lang tid og vi er veldig fornøyde med at vi klarer å gjennomføre. Det så mørkt ut en stund da koronatiltakene fra helsemyndighetene satte inn, men takket være mange flinke folk og godt samarbeid med våre samarbeidspartnere, får vi gjort det vi skal, sier Aarnes.

Når og hvor stenger vi?

Drammensbanen og Drammen stasjon
4. april til 13. april - Stengt for togtrafikk mellom Asker og Drammen og Lysaker og Asker

4. april til 9. april - Delvis stengt for togtrafikk mellom Skøyen og Asker.

9. april til 13. april - Stengt for togtrafikk mellom Skøyen og Drammen.

9. april til 13. april - Spikkestadbanen er stengt fra Skøyen til Spikkestad.

9. april til 13. april - Stengt for togtrafikk mellom Drammen og Gulskogen, og Drammen til Sande.

Østfoldbanen vestre linje og Østfoldbanen østre linje

9. april til 13. april -Stengt for togtrafikk mellom Oslo S og Halden, og Ski til Kråkstad.

Det er også arbeid på t-banen til Brynseng og Vy benytter derfor toglinje L1 mellom Bryn – Oslo.

Dovrebanen

9. april til 13. april –Stengt ved Ler holdeplass sør for Trondheim

Gjøvikbanen
3. april til 7. april - Stengt for trafikk på strekningen mellom Eina–Gjøvik

Bergensbanen
Bergensbanen kjører over Roa og har ikke stopp mellom Oslo S og Hønefoss. Merk at togene fra Oslo S kan få tidligere avgangstider enn togets vanlige avgangstid.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa