lørdag, 28 mars 2020 07:38

Omfattende politisperringer rundt Finlands hovedstad

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Finlands statsminister Sanna Marin beordret torsdag drastiske tiltak for å begrense koronasmitten i landet. Finlands statsminister Sanna Marin beordret torsdag drastiske tiltak for å begrense koronasmitten i landet. Foto: Mikko Stig / Lehtikuva via AP / NTB scanpix

Finsk politi har satt opp 30 kontrollposter på de største veiene for å holde hovedstaden Helsingfors isolert. Mobile patruljer er satt inn på småveier.

Den omfattende kontrollen rund Finlands hovedstad Helsingfors og regionen Nyland trådte i verk fra midnatt natt til lørdag. I tre uker stenges regionen med nærmere 1,7 millioner innbyggere for inn- og utreise.

Det drastiske tiltaket er innført for å begrense koronasmitten i landet og ble torsdag beordret at landets statsminister Sanna Marin.

Finsk politi har fått bistand av forsvaret til å holde de mange kontrollpostene som er satt ut på motorveiene og noen mindre veier. I tillegg er det satt inn patruljer som skal overvåke mindre veier på landsbygda.

Politisjef Patrik Karlsson i Helsingfors opplyser at flere hundre polititjenestemenn er satt inn i arbeidet. I tillegg er omtrent 750 vernepliktige og 40 soldater mobilisert for å bistå politiet.

Også all jernbanetrafikk inn og ut av det isolerte området kontrolleres.

Finland hadde registrert 1.041 smittede av koronavirus fredag. 7 personer er meldt døde som følge av covid-19.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa