mandag, 24 februar 2020 13:22

Hovland med jafs på golfrankingen, er nummer 60 i verden

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Golfspiller Viktor Hovland er på vei opp på verdensrankingen. Golfspiller Viktor Hovland er på vei opp på verdensrankingen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Viktor Hovland klatret hele 42 plasser på verdensrankingen i golf. Han er oppe som nummer 60 etter seieren i Puerto Rico.

Der vant han etter å ha satt en lang putt på det 72. og siste hullet. Seieren var verdt vel 5 millioner kroner. Dermed tok nordmannen et voldsomt jafs på rankingen. Den toppes av Rory McIlroy.

– Det er tøft å håndtere forventningene fordi de ofte er større enn hva som er realistisk. Dersom du for ett år siden hadde sagt at jeg ville ha vunnet en PGA-tittel i min 17. start som 22-åring, ville jeg sagt at du ikke var helt klok, sa Hovland til pga.com.

Etter at ballen lå i hullet i Rio Grande søndag brøt jubelen løs. Hovland løftet hendene i været.

Amerikanske Josh Teater kjempet på sin side med tårene da det ble klart at nordmannen hadde vunnet. Teater var svært nær en seier, men ble stoppet av en unggutt fra Norge.

«Kun et spørsmål om tid. Den første av mange. Gratulerer, Viktor Hovland», skrev Suzann Pettersen på Twitter.

Hovland sikret Norge den første seieren på PGA-touren noensinne. Han spiller senere denne uken en turnering i USA.

Triumfen i Puerto Rico gjør også at Hovland er sikret svært utstrakte spillerettigheter på PGA-touren ut 2022. Han er også garantert plass i flere storturneringer i år.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa