tirsdag, 07 januar 2020 15:01

Sanchez godkjent som Spanias statsminister

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Den spanske nasjonalforsamlingen sier ja til statsminister Pedro Sanchez' nye mindretallsregjering. Den spanske nasjonalforsamlingen sier ja til statsminister Pedro Sanchez' nye mindretallsregjering. Foto: AP / NTB scanpix

Med knappest mulig flertall har den spanske nasjonalforsamlingen sagt ja til fungerende statsminister Pedro Sanchez' nye regjering.

Sanchez danner dermed en mindretallsregjering med det venstreorienterte partiet Unidas Podemos. Det betyr slutten på en flere måneder lang dødperiode i spansk politikk.

Den nye regjeringen er Spanias første koalisjonsregjering siden demokratiet ble gjeninnført på 1970-tallet.

167 av de 350 representantene i nasjonalforsamlingen sa ja til regjeringsdannelsen. 165 sa nei, mens 18 avsto fra å stemme.

I den første avstemningen søndag lyktes ikke Sanchez. Da trengte han minst 176 stemmer for å kunne fortsette som statsminister.

I tirsdagens avstemning holdt det imidlertid med simpelt flertall, noe det på forhånd var ventet at han ville få etter at han inngikk en avtale med det katalanske partiet ERC.

Sanchez hadde også sikret seg støtte fra det baskiske nasjonalistpartiet PNV.

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa