mandag, 23 desember 2019 12:32

Idiotisk nettsvindelforsøk mot lokalt firma

Skrevet av

WebForm i Hønefoss fikk nylig en forespørsel på mail fra en kvinne som ønsket en nettbutikk. Da hun sa hun skulle selge dameklær, herreklær og kluter, ringte det straks ei bjelle. Kluter?

Videre skrev Tabitha (Det var det hun kalte seg) at hun hadde hørselproblemer og at alt derfor måtte foregå pr. epost. Da ringte bjella enda kraftigere.

WebForm sendte et tilbud på kr 7.500 + mva for å sette opp en tom, enkel nettbutikk klar til bruk. Like etterpå svarte hun at hun ville sende et forskudd på kr 12.000,- og ba om kontonummer.

Tabitha fikk da beskjed om at hun ikke behøvde å betale mer enn 3.500 + mva på forskudd og at hun kunne sette dette rett inn på en paypal-konto. Et svindelforsøk var nå for lengst avslørt, men vi ville se hvor langt det gikk. Firmanavnet hun oppga var "Tabith & Jay butikk". Dette var ikke registrert og firmaadressen i Ålesund var på et gatenummer som var for høyt. Tabitha Johnson var heller ikke å finne noen steder.

Dagen etter kom det svar. Tabitha skrev at hun hadde engasjert en grafisk designer som hadde gjort ferdig logo og profilhåndbok. Men Tabitha hadde bare kredittkort, og det kunne ikke den grafiske designeren ta. Om jeg kunne legge ut 25.000 så lenge, så ville den grafiske designeren sende over alt jeg trengte for å gjøre jobben.Jeg skulle få kr 500,- for bryderiet!

Jeg svarte da straks tilbake, at det skulle jeg være behjelpelig med. Min PayPal-konto aksepterte kredittkort, så hun kunne bare sette de 25.000 inn der, så skulle jeg betale det videre til den grafiske designeren. Og jeg tilføyde at jeg ikke skulle ha noe for den tjenesten.

Da ble det stille, gitt! Selv etter at jeg purret på avtalen, hørte jeg ingen ting.

Så pass opp for Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

(Frank Tverran er både redaktør i RingeriksAvisa og innehaver av firmaet WebForm)

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa