torsdag, 28 november 2019 11:09

Kommunestyret i Stavanger innfører mobilforbud i skolen

Skrevet av
– Det er lite forskning som gir klare svar på om det er bra å utsettes for så mye skjerm så tidlig. Men det er helt sikkert at ungene ikke har vondt av litt skjermfri, sier Mimir Kristjánsson gruppeleder for Rødt i Stavanger. Bildet er fra landsmøtet i Rødt i oktober. – Det er lite forskning som gir klare svar på om det er bra å utsettes for så mye skjerm så tidlig. Men det er helt sikkert at ungene ikke har vondt av litt skjermfri, sier Mimir Kristjánsson gruppeleder for Rødt i Stavanger. Bildet er fra landsmøtet i Rødt i oktober. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I Stavanger blir grunnskolen mobilfri og elevene fra første til fjerde trinn får ikke egen PC. Når de rødgrønne legger fram sitt første budsjett tar de grep for å gi barna en digital pause, melder Klassekampen.

– Den overivrige digitaliseringen er et stort eksperiment med livene til de små barna, sier Mímir Kristjánsson gruppeleder for Rødt i Stavanger.

Elevene i første til fjerde trinn skal ikke lenger få private PC-er. Disse erstattes med klassesett som kan hentes fram når læreren mener det er behov. Tiltaket sparer kommunen for tolv millioner kroner over fire år.

I tillegg innføres det felles retningslinjer for en mobilfri skole i hele grunnskolen, fra første til tiende trinn.

Rødts koalisjonspartnere i Ap har støttet innføringen av PC-er til de eldre elevene, men mener digitaliseringen har gått for langt.

– PC-er er et viktig verktøy, med fantastiske muligheter som vi skal bruke. Men når seksåringer får privat PC, har dette gått altfor fort, sier Dag Mossige, gruppeleder for Arbeiderpartiet.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa