torsdag, 07 november 2019 15:13

Ærlige sjeler ga tilbake stjålet kunst verdt 7,3 millioner

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Noen av arbeidene til Benjamin Creme som ble funnet av politiet i Los Angeles tirsdag. Verdiene av den abstrakte kunsten fra den skotske ekspresjonisten er anslagsvis 7,3 millioner kroner. Noen av arbeidene til Benjamin Creme som ble funnet av politiet i Los Angeles tirsdag. Verdiene av den abstrakte kunsten fra den skotske ekspresjonisten er anslagsvis 7,3 millioner kroner. Foto: Michael Flaum / AP / NTB scanpix

Da familien fant ut at de nesten 1.300 trykkene de hadde av den skotske kunstneren Benjamin Creme var stjålet, leverte de dem inn til politiet i Los Angeles.

Familien ønsker ikke å stå fram med navn, men politiet i Los Angeles opplyser at en innringer fra forstaden San Fernando kontaktet dem etter at familien hadde gått gjennom eiendeler etter en avdød slektning. De hadde hatt tingene lagret i mange år, før de tok en gjennomgang.

– Da de endelig begynte å gå gjennom sakene, fant de ut at kunsten var stjålet, sier politietterforsker Steven Franssen.

Familien pakket sammen de nesten 1.300 abstrakte trykkene signert den eksentriske ekspresjonisten Benjamin Creme fra Skottland, og dro rett til politistasjonen. Den samlede verdien er rundt 800.000 dollar, over 7,3 millioner kroner.

Politiet har allerede returnert trykkene til den rettmessige eieren, litografen Michael Flaum, som trykket dem opp for Creme.

– Han var helt sjokkert da vi ringte ham. Han trodde først ikke på oss da vi sa at det var politiet som ringte.

Flaum oppdaget i 2012 at kunsten var forsvunnet fra et lager der han på den tiden oppbevarte rundt 2.300 trykk. Han pleide å hente ut trykk fra lageret nå og da og selge dem, så Creme skulle ha noe å leve av på sine eldre dager.

Creme døde i London i 2016, 93 år gammel.

En dag var lageret brutt opp og tømt. Ifølge Flaum er 974 trykk fremdeles på avveie, men akkurat nå er han mest opptatt av og lykkelig over å ha fått tilbake de andre.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa