tirsdag, 15 oktober 2019 19:22

Gjeldstynget XXL til Hvervenkastet

Skrevet av
XXL vil hente til sammen 500 millioner kroner i emisjoner. XXL vil hente til sammen 500 millioner kroner i emisjoner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

XXL vil hente 400 millioner kroner i en emisjon rettet mot de største aksjonærene for å styrke selskapets balanse. Selskapet foreslår også en ny styreleder.

I tillegg til de 400 millioner kronene, vil styret foreslå en såkalt reparasjonsemisjon på 100 millioner kroner. Dermed kan innhentingen komme opp i 500 millioner kroner, ifølge E24.

Det foreslås dessuten at Hugo Maurstad blir ny styreleder, mens dagens styreleder, Øivind Tidemandsen, fortsetter som styremedlem, opplyser XXL i en melding.

Altor vil være største eier etter emisjonen. De kjøpte seg opp i sportskjeden i juni. Etter emisjonen vil Altors eierandel øke fra 12,3 prosent til nær 20 prosent, ifølge Dagens Næringsliv.

– Vi går inn og tar en større eierandel og styrker balansen slik at selskapet ikke trenger å bekymre seg. Og slik at vi kan bringe det tilbake til sin storhet igjen, sier Maurstad.

Emisjonskursen vil være på 15 kroner, mens aksjekursen før meldingen var på 21,82 kroner. Før emisjonen vil XXL ha en netto gjeld på rundt 1,87 milliarder kroner.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa