søndag, 22 september 2019 09:03

Tidligere justisminister frykter at sexkjøpsloven har hatt feil effekt

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Tidligere justisminister Knut Storberget (Ap) mener det ikke har vært nok tiltak i etterkant av at sexkjøpsloven ble vedtatt. Tidligere justisminister Knut Storberget (Ap) mener det ikke har vært nok tiltak i etterkant av at sexkjøpsloven ble vedtatt. Arkivfoto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Tidligere justisminister Knut Storberget (Ap) var veldig i tvil da han i 2008 la fram sexkjøpsloven. Nå frykter han at han hadde en grunn til å tvile.

Denne uka arrangerte Kirkens Bymisjon seminar i Oslo for sosialarbeidere, prostituerte og tidligere sexarbeidere der effektene av ti år med sexkjøpsloven var tema. Både tidligere og nåværende sexarbeidere som deltok, mener det kun er prostitusjonen i gatebildet som er blitt redusert, mens innendørsmarkedet er blitt større, skriver NRK.

Ifølge kanalen vet verken politi eller forskere om det er færre eller flere som lever av å selge sex i Norge i dag, enn da loven ble innført.

Var imot

– Jeg har tvilt meg fram i en sak jeg synes har vært vanskelig. Det er både fordeler og ulemper ved den nye loven. Det avgjørende er at vi klarer å bygge opp hjelpetiltak for jentene og gjennomføre de tiltakene som ligger i handlingsplanen mot menneskehandel, sa Storberget til NTB 18. april 2008, samme dag som lovforslaget ble lagt fram.

Ifølge NRK var han imot loven da han la den fram.

– Trolig har det gått slik jeg fryktet. I alle fall om det miljøet forteller stemmer, at det ikke har blitt mindre prostitusjon, sier den tidligere justisministeren til NRK Dagsnytt.

– Kunne få flere bakmenn

– Min tvil var særlig basert på at en silk lov kunne ha risiko for å bringe flere bakmenn, men også utsatte prostituerte mer under jorda enn de allerede er, slik at de blir vanskeligere å få øye på.

– Så trodde man at man hadde gjort hele jobben ved å vedta loven og glemte andre tiltak, sier han.

Loven, som gjør det straffbart å betale for sex, ble lagt fram av tidligere justisminister Storberget i 2008 og innført i 2009. Den ble også videreført i den nye straffeloven i 2015.

NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa