torsdag, 22 august 2019 07:55

Color Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs

Color Line og Redningsselskapet reddet en mann som var blåst til havs i liten gummijolle. Han ble observert fra brua på Color Line-ferja som avbrøt sin seilas fra Strømstad for å redde mannen i havsnød. Color Line og Redningsselskapet reddet en mann som var blåst til havs i liten gummijolle. Han ble observert fra brua på Color Line-ferja som avbrøt sin seilas fra Strømstad for å redde mannen i havsnød. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix

Color Hybrid snudde onsdag kveld da de oppdaget en mann i havsnød veive fra en gummijolle. Han hadde vært vakt for kameraten som dykket, men blåste til havs.

Det er Redningsselskapet som melder om det de omtaler som en fantastisk redningsaksjon utenfor Hvaler i Østfold onsdag kveld. Ferja stanset seilasen fra Strømstad til Sandefjord umiddelbart da mannen i jolla ble oppdaget.

– Dette er et eksempel på flott samhandling mellom Color Line og Redningsselskapet, der alle involverte gjorde alt riktig når uhellet først var ute, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen til NTB.

Skulle passe på

Tidligere på kvelden hadde de to kameratene på seiltur dratt fra seilbåten ut der en av dem skulle dykke, den andre skulle være vakt i en liten gummijolle.

– Det var sterk vind i området, og mannen drev til havs i jolla. Dette var i blåtimen, sånn i 21-tiden, så det var dårlig sikt og høye bølger, men likevel ble han oppdaget fra broen på nye hybridferja til Color Line. De stoppet seilasen fra Strømstad og hjalp til, varslet Hovedredningssentralen som varslet oss, sier Pedersen.

Redningsskøyta Horn Stayer ble sendt ut fra Skjeberg og tok seg av mannen i jolla.

Lang svømmetur

Dykkeren kom opp til overflaten uten å finne kompisen.

– Han gjorde også alt etter boka, fikk av seg utstyret og svømte til land. Det ble en litt lenger svømmetur enn planlagt. Alt står bra til med både ham og mannen i jolla, forsikrer Pedersen.

Han berømmer alle involverte.

– Dette er et godt eksempel på godt sjømannskap. Color Line gjorde som de skal som ansvarlig rederi. Så gikk det bra med de to, og det er det viktigste.


colorline2
Passasjerer om bord på Color Line-ferja på vei fra Strømstad fulgte med på redningsaksjonen onsdag kveld. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix

 

Sist redigert torsdag, 22 august 2019 08:03

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa